Archív

Gyászterápiás foglalkoztató könyv gyerekeknek

singer

Megjelent Singer Magdolna „Boldogan éltek, míg meg nem haltak… és azután?” című gyászterápiás foglalkoztató könyve.

Singer Magdolna gyásszal foglalkozó mentálhigiénés szakember könyve se nem mese, se nem történet. A szerző hasonlatok és hétköznapi példák segítségével magyarázza el a gyerekeknek a halál fogalmát, valamint beszélgetésre és együttgondolkodásra szólítja fel a szülőket.

A kötet megmutatja, hogyan lehet beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról, valamint mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője. A szülőknek kapaszkodót nyújt, hogyan állhatnak gyászoló gyermekük mellé, foglalkoztató feladataival pedig segíti a kicsiket a gyász feldolgozásában.

„Sajnos a kultúránkban ma már nincsenek meg azok a kapaszkodók, rítusok, szabályok, amelyek a régebbi korokban átsegítették a családokat a gyász időszakán, megtartották őket, támaszt nyújtottak számukra” – véli a szerző.

Singer Magdolna munkája kapcsán azt tapasztalja, hogy napjainkban egy haláleset tétovaságot vált ki az emberekből, a gyászoló tanácstalan, hogyan legyen úrrá a fájdalmán, a környezete pedig nem tudja, miképpen segíthetne. A foglalkoztató könyv éppen ezért nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is támaszt nyújt abban, hogyan viszonyuljanak gyászoló gyermekükhöz. A kötet megmutatja, hogyan lehet beszélni a halálról, a szomorúságról, a dühről, a bűntudatról és mindenféle érzelemről, amely a gyász gyakori kísérője – fogalmaz munkájáról a szakember.

A könyvben szereplő, rajzos és fogalmazást igénylő feladatok lehetőséget teremtenek arra is, hogy a család képessé váljon a beszélgetésre az elvesztett családtag vagy hozzátartozó haláláról és a hiánya okozta érzelmekről. A szerző a 7-11 éves korosztálynak ajánlja könyvét.

MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top