Archív

Idén is meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

kukucsmano

Az úgy volt… címmel idén is meghirdette Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK); a kilencedik alkalommal kiírt megmérettetésre május 2-ig várják a 6-16 évesek munkáit.

A versengés célja, hogy a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységét ösztönözze, írás- és kifejező készségét fejlessze, irodalom iránti szeretetét fokozza. A pályázat egyben tisztelgés egy olyan írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta, és akinek művei egyformán népszerűek, olvasottak az idősebb és a fiatalabb korosztály körében is – olvasható a FSZEK MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

A pályázatra, amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg, két külön kategóriában (6-10 évesek, és 11-16 évesek) várják a gyerekek meséit a határon innen és túlról egyaránt. Tematikai megkötés nincs, csupán terjedelmi határt szabtak a szervezők: a jelentkezők legfeljebb öt A/4-es oldalnyi, nyomtatott formában készült írással nevezhetnek a versenyre. Az alkotásokat postai úton a Központi Könyvtár címére: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy e-mailen a titkar@fszek.hu címre küldhetik a jelentkezők, de akár személyesen is bedobhatják az átriumban elhelyezett gyűjtőládába. Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat.

A beérkezett írásokat könyvtárosokból álló előzsűri bírálja el és juttatja el az általuk kiválasztottakat a szakmai zsűri tagjaihoz. A verseny eredményét június 1-jén hirdetik ki.

A korábbi évek versenyművei között a hagyományos mesetémáktól a mindennapi élet bemutatásán át a szerzők életének egy-egy eseményét megörökítő írásig minden szerepelt, sokan rajzaikkal is illusztrálták pályázatukat.

A múlt évben 320-an küldtek be mesét a 6 és 10 év közötti korosztályból, a 11 és 16 év közöttiek kategóriájában 348-an pályáztak.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top