Archív

A könyvfesztiválra készülve

Knyvhtcmlap

Megjelent aKönyvhét 2012. évi 2. száma, témáival a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra készülve, és az április 18-ai, a nőirodalommal foglalkozó Könyvhét LapNap rendezvényre hangolva.

Az idei könyvfesztiválon Északi Országok összefoglaló néven Európa északi fele lesz a díszvendég, ebből az alkalomból sok író jön el Budapestre, a fesztivál íróvendégei közül Majgull Axellson, Håkan Nesser és Janne Teller nyilatkozott a Könyvhétnek. Az idei fesztiválon Claudio Magris veheti át a Budapest Nagydíjat – egy rövid cikkben mutatja be őt a Könyvhét új száma. Tavaly kapott Budapest Nagydíjat Per Olov Enquist, a vele készült interjúban beszél tavalyi benyomásairól is. Tudósít a lap az északi országok díszvendégsége alkalmából megjelenő könyvújdonságokról is, és az alkalomhoz kapcsolódóan a skandináv gyerekkönyvek szellemiségét mutatja be egy írás.

A Könyvhét több alkalommal közölt már rövid összeállítást a nőirodalomról, most az április 18-ai Könyvhét LapNap résztvevői, Bódis Kriszta, Borgos Anna és Király Kinga Júlia osztják meg a véleményüket az olvasókkal nőirodalomról, amelyről aztán bővebben beszélgetnek a Petőfi Irodalmi Múzeumban lezajló rendezvényen.

A könyves újság holnap megjelenő számában az olvasó találhat még interjút Popper Gáborral, Popper Péter fiával, aki könyvben írta meg, milyen volt a neves apa fiának lenni, Sándor Klárával, aki egy vaskos kötetben a hunhagyományt, és a csodaszarvas motívumot dolgozta fel nyelvészeti és művelődéstörténeti megközelítésben, Jolsvai Andrással, aki olvasási útmutatót nyújt Monsieur L. című új kötetéhez. A lap gazdag tartalmából ennyit tudtunk itt kiemelni, az érdeklődők a www.konyv7.hu honlapon megtalálhatják a holnapi lapszám teljes tartalomjegyzékét.

A tartalomjegyzék

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top