Archív

Megnyílt a Rózsavölgyi Szalon

Jordn Tams

Jordán Tamás művészi stand-up comedy-ből adott ízelítőt fergeteges sikerrel. (Csanda Mária tudósítása fotókkal)

Jó hír az irodalom és művészet kedvelőinek, hogy újabb irodalmi kávéház és művészeti előadóhely nyílik a főváros ZimnyiZsfiacentrumában, a Rózsavölgyi Zeneműbolt második emeletén. Valójában inkább az a furcsa, hogy korábban nem jutott eszébe senkinek, hogy ez a Deák tér és Vörösmarty tér között elhelyezkedő kotta- és könyvesbolt, úgy száz lépésnyire a Katona József színháztól, másik irányban a Pesti színháztól, központi fekvése folytán alkalmas lenne programok lebonyolítására a Játék és muzsika tíz percben adásain kívül is, amit néha innen közvetítettek. Szerencsére Zimányi Zsófiának, a Pentaton koncert- és művészügynökség tulajdonosának eszébe jutott, és meg is valósította, méghozzá a bolt emelete feletti irodaként szolgáló helyiséget alakították át, ami eredetileg műteremként szolgált.

LrinczysKolosyA hatalmas ablakok a belső tükrökkel, régi színészfotókkal igazi kávéházi hangulatot teremtenek, befért egy kis színpad a hátsó részbe, szélén gyönyörű hangversenyzongorával, az ablakokkal szemközti falrészen kiállítással. Könyvekhez készült illusztrációk anyagát láthatjuk majd itt, Péreli Zsuzsa János vitézhez készített képeit elsőként.

A hetvenöt férőhelyes helyiség intim tere erre szabott kamaraelőadásoknak ad helyet, egyébként kávézóként üzemel a földszinti és első emeleti bolt felett. A tervezett programokból kaphattunk ízelítőt a szerdai sajtótájékoztatón, ahol a Pentaton Szilgy T s Tth Kügyvezetője, Lőrinczy György köszöntötte a meghívott vendégeket, művészeket, újságírókat. Zimányi Zsófia elmesélte a megnyitón, nagymamájától hallott a lakásukban zajló összejövetelekről, művészek találkozójáról. Egyszer csak találkozott egy amerikai impresszáriónő könyvével, akiről kiderült, épp ezen a korabeli szalonon keresztül jutott be az akkori pesti művésztársaságba, és alapozta meg karrierjét. Ettől kezdve kézenfekvő volt számára a folytatás, aminek megvalósulása a Rózsavölgyi Szalon, s reméli, igazi találkozóhellyé válik. Erre minden esélye megvan, vonhatta le a következtetést, aki betekintett a jövőbe: Jordán Tamás művészi stand-up comedy-ből adott ízelítőt fergeteges sikerrel, Miklósa Erika sanzont énekelt andalítón, Szilágyi Tibor és Györgyi Anna színházi jelenettel szerepelt unikálisan, egy ifjú hárfaművésznő, Razvaljajeva Anasztázia hárfajátékkal bűvölte el a közönséget. Tóth Krisztina verset olvasott fel, werkfilmen pedig Falusi Mariannt láthattuk a még félkész helyiségben, amint Tyll Attilával beszélgetett arról, milyen dalokat szeretne énekelni itt, ha egyszer elkészül a „hely”. Szeretettel várnak mindenkit a költészet napjától, április 11-től az idén ezen a helyen, a budapesti Szervita tér 5-ben éppen száz éve megnyitott Rózsavölgyibe, programjaikat érdemes figyelni a www.rozsavolgyi.hu weboldalon.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top