Archív

A lélek bugyrai… meg a krimi!

DSCN9549

MEGAKRIMI címmel hirdetett közös pályázatot az Oriold és Társai Kiadó és az Írók Boltja, magyar vonatkozású lélektani krimi illetve pszichothriller megírására.

A pályázat fődíja, hogy a kiadó 2012 végén megjelenteti a díjnyertes könyvet.

Bárki pályázhat, aki elsőkötetes krimi szerző (azaz más műfajban megjelent korábbi mű nem kizáró ok).

A pályázat célja a magyar nyelvű lélektani krimi illetve pszichothriller műfajának népszerűsítése. A pályázat leadási határideje 2012. augusztus 31., az

eredményhirdetésé november 2.

A zsűri tagjai: Felházi Anett pszichoanalitikus, Garaczi László író,

Lévai Balázs szerkesztő, műsorvezető és Radnóti Sándor esztéta.

A pályázat feltételei:

Személyi feltételek

Bármely 18 év feletti magyar állampolgár pályázhat. Pályázó csak természetes személy lehet. A pályázónak korábban nem jelenhetett meg krimi műfajú irodalmi műve nyomatásban (sem teljes mértékben, sem részleteiben, sem könyvben, sem folyóiratban), viszont más műfajban publikált munka nem kizáró ok.

A leadás feltételei:

A pályázat jeligés, a pályázó által választott jeligét az Írók Boltja ellenőrzi és visszaigazolja. A visszaigazolás személyesen a boltban, vagy e-mailben történik meg. Amennyiben a pályázó nem tudja személyesen a pályaművet az Írók Boltjába bevinni és ott jeligét egyeztetni, akkor először a jelige egyeztetése történik meg e-mailben (irokboltjabemutatok@gmail.com), és a pályaművet postán kell feladni a következő címre: Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45. A borítékra írják rá: MEGAKRIMI.

A pályázat akkor érvényes, ha ezen pályázati feltételek elfogadását a pályázó aláírásával igazolja (kinyomtatva és aláírva mellékeli a pályázathoz) és két tanúval (tanúk olvasható neve, lakcíme, aláírása)! A pályaművekre nevet nem, csak jeligét lehet írni, a pályázati feltételeket elfogadó nyilatkozatot zárt borítékban kell mellékelni a pályázathoz. A borítékra csak a jeligét lehet ráírni. Amennyiben formai hiba történik (tanúk aláírásának elmaradása, nem jeligés boríték) a pályázat érvénytelen.

Formai feltételek:

A pályamű maximális terjedelme max. 220 gépelt oldal (3200 karakter/oldal). A pályaműveket 4 példányban kinyomtatva és 1 db CD-n kérjük benyújtani. Amennyiben nem ilyen formában küldi el a pályázó a művet, a pályázat érvénytelen. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy pályaművében ésszerű javításokat tegyen a kiadó, amennyiben ezt szükségesnek tartja. A pályázathoz mellékelni kell a fentiekben ismertetett módon az aláírt nyilatkozatot.

Tartalmi feltételek:

Mivel a pályázat célja a magyar nyelven születő lélektani krimi illetve thriller irodalom népszerűsítése, ezért a pályamű ehhez a műfajhoz (műfajokhoz) tartozzon, mégha tágan is értelmezi a határokat. A cselekmény időben és térben bármikor és bárhol játszódhat, azonban a zsűri előtérbe helyezi a magyar vonatkozású pályaműveket.

Díj:

A zsűri által legjobbnak talált pályaművet az Oriold és Társai Kiadó (1115 Budapest, Szent Korona útja 11/a., adószám 13507318-2-42) (a továbbiakban: Kiadó) nyomtatásban megjelenteti. A megjelentetett pályamű után a Kiadó 10% jogdíjat fizet minden eladott példány után a pályázónak. A Kiadó vállalja, hogy az első helyezett kiadott könyvet az általa szerződésben levő forgalmazókhoz eljuttatja és minden ésszerű módon terjeszti. Ezen pályázati feltételek aláírásával a pályázó ezen kiadói feltételt elfogadja

Közlés:

Ezen pályázati feltételek aláírásával a pályázó vállalja, hogy pályaművének maximum 20%-a (karakter mennyiségre kalkulálva) írásban, nyomtatott vagy elektronikus formában (internet), illetve megfilmesítve, vagy rádióban elbeszélve megjelenhessen. Ezen megjelenésekért nem jár jogdíj. A szerző hozzájárul a közléshez, az említett 20% terjedelmű pályázati anyag adoptált megfilmesítéséhez, rádióban való lejátszásához.

Határidő:

A pályázatok leadási határideje: 2012. augusztus 31. Az ezen határidő után feladott pályaművek érvénytelennek számítanak. Az első helyezett kötet megjelenési határideje 2012. december 5.

Alulírott pályázó ezen pályázati feltételeket elfogadom.

Név: ………………………………..

Cím: ………………………………..

Telefonszám: ………………………………..

E-mail cím: …………………………………

Tanúk

Név: ………………………………..

Aláírás: ………………………………..

Lakcím: ………………………………..

Név: ………………………………..

Aláírás: ………………………………..

Lakcím: ………………………………..

Bővebb információ a pályázaton hamarosan a www.irokboltja.hu és

www.orioldbooks.com oldalakon!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top