Archív

Márciusi Manóságok

Napsorolo

Az utcasarokhoz érve víg kedélyű fiatalemberrel ütköztem össze, aki a lendülettől mind elejtette a nála lévő könyveket. Azt mondta, miközben segítettem felszedegetni a cókmókját, hogy ő Marcus Marcius, és épp a legfrissebb olvasnivalókat viszi a gyerekeknek. – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

„No, de ilyenkor?” – hökkentem meg. – „Kicsiny hazánkban könyvet kiadni márciusban, mely köztudottan NEM vásárlóidény, aligha szokás.”

Vásárlás meg idény? Miről beszél maga? Talán márciusban túl csipás az emberek szeme, ezért képtelenek olvasni?” – bámult rám értetlenül Marcus.

„Nem, de…” – vonogattam a vállamat – „Tudja, hogy van ez: a könyvkiadók mindent karácsonyra és a nyárelőre, Könyvfesztivál és Könyvhét hetére időzítenek, mert az emberek akkor szívesebben vásárolnak…”

„Időzítenek! Vásárolnak!” – háborgott Marcus – „Maga kérem egy megveszekedett üzletmániás krakéler, akinek már a könyvekről is csak az jut eszébe, hogy eladható vagy sem. Hát akkor tessék, tudja meg: van kiadó, amelyik fittyet hány az efféle ostobaságokra, és csak az érdekli, hogy a gyerekeknek márciusban is legyen min kacagniuk, gondolkodniuk, álmodozniuk. Tessék, nézze meg a saját szemével, milyen remek könyveket jelentet meg e tavaszváró hónapban a Manó Könyvek kiadó!”

És én bizony néztem, már hogyne néztem volna…

…először is…

Gábor Emese: „Majd megnövök én…”


…című új kötetét, mely e kedves négysorossal lopja be magát a pöttöm olvasó szívébe (vagy inkább a pocakjába?):

„Árpacipó, zablepény

Attól nő a kislegény.

Igyatok, igyatok,

Nőjön a hasatok!”

S hogy mit is igyanak, az majd a kötetből kiderül (miként az is, hogy ki illusztrálta a könyvet – addig legyen titok).

Terjedelem: 8 oldal

Méret: 230×160 mm

Kötés: Keménytáblás

Ár: 790 Ft

ISBN: 978 615 5028 97 7


Hasonló verses nézegetni és olvasnivaló…

Papp Viktória – Papp Anikó Míra: Napsoroló


…című kötete, mely szintén egy négysorossal kíván kedvet csinálni önmagához,

„Hétfőn kelünk napsütésre,

Lemegyünk a játszótérre.

Samu homokvárat épít,

Dorka hintán száll az égig.”

bizonyára nem is eredménytelenül, hisz az ilyen könyvek legfőbb erénye a színes szemrevalóság (ebben nincs hiba), és az, hogy a gyerekeket úgy szólítja meg, mint a legjobb játszótéri pajtás.

Terjedelem: 8 oldal

Méret: 230×160 mm

Kötés: Kartonált

Ár: 790 Ft

ISBN: 978 615 5028 98 4


A következő (foglalkoztató)kötet…

Az én családfám


…címet viseli, s ezzel rögvest a kedvencemmé is lett. A nagy, színes, különösen izgalmas borító, és főleg a téma nyomban magával ragad: családfa-, sőt családtörténeti kutatás gyerekeknek! Olyan könyv ez, mely minden gyerkőc polcán ott kell, legyen, hisz ki a múltját feltárja, az a jövőjét építi.

„Ennek a színes foglalkoztató könyvnek a segítségével feltérképezheted saját családfádat és összegyűjtheted a közös emlékeket. Az egyszerű, kitöltésre és megválaszolásra váró kérdések segítenek abban, hogy minél többet megtudj családodról és annak tagjairól. Fedezd fel, hogyan kapcsolódtok egymáshoz, gyűjtsd össze a közös emlékeket, és rajzold meg a saját családfádat! Jó kutatást kívánunk!”

Terjedelem: 24 oldal

Méret: 202×295 mm

Kötés: Fűzött

Ár: 890 Ft

ISBN: 978 615 5028 96 0

És végül jött a csemege, az én márciusi nagy kedvencem…

Alex T. Smith: Claude a cirkuszban

claudeClaude, a nem mindennapi kutya kalandjainak ez immár a harmadik kötete, hisz ebünk korábban csatangolt már a városban és elment nyaralni is! Most épp a parkban sétálgat, ám hirtelen egy cirkusz porondján találja magát – pontosabban fölötte, egy vékony kötélen táncolva. És ezzel még nincs vége a kalandnak: Bolyhos Zokni urasággal tortát dobálnak egymásra, azon fáradozva, hogy meghódítsák a közönség – és Totth Benedek fordításának hála – az olvasó gyerekek szívét is!

Ha ez nem volna elég, Claude kalandjainak soráról ITT még egy röpke ajánló-montázst is meg lehet tekinteni. További információk a sorozatról a FBClaude és a ManóKönyvek oldalon!

Terjedelem: 16 oldal

Méret: 129×181 mm

Kötés: Kartonált

Ár: 1290 Ft

ISBN: 978 615 5028 99 1


Vigyorgós olvasást mindenkinek!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top