Archív

Szent Fazék Kifőzde

sztfaz2

Az győzött az időközi választáson, akiért imádkoztak. (Bakos András glosszája)

Vizsgálja ki a katolikus egyház, hogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök felszólítására valóban imádkoztak-e február 24-én, pénteken egy baksi fórum résztvevői Búza Zsolt polgármester-jelölt győzelméért – kérte a Jobbik Csongrád megyei elnöke, Tóth Péter. Azt nyilatkozta a Délmagyarországnak, hívő emberként mélyen sérti őt, hogy az egyház nem maradt független, és bejelentette, hogy pártja két év múlva polgármester-jelöltet és legalább hat képviselő-jelöltet is indít a községben.

Bakson 2010-ben szoros küzdelemben Búza Zsolt nyerte a polgármester-választást, 507 szavazatot kapott, míg ellenfele, Mihályné Tóth Margit 426-ot. Most azért kellett időközi választást tartani, mert a hat települési képviselőből négy nem tudott együtt dolgozni Búzával, és az ellenségeskedés oda vezetett, hogy a testület feloszlatta magát. Vasárnap többen voksoltak, mint legutóbb. A négy régi képviselő mellé most két új került be, viszont Búza megint győzött, őrá 554-en, Mihálynéra 486-an voksoltak.

Bakson nemrég avattak új templomot.

A Jobbik felvetéséről Kiss-Rigó László megyés püspök azt mondta, tárgyi tévedéseken alapuló véleményekre nem reagál.

Eddig a püspöki konferencia fantáziáját sem mozgatta meg a feladat.

Pedig érdemes lenne kivizsgálni, zajlott-e imádkoztatás, és volt-e összefüggés a fohászok és Búza győzelme között. Ha igen, meg lehetne kérdezni az illetékest, hogy ezt mégis hogy képzelte, és igazán nyilatkozhatna, mi a baja a Jobbikkal;egyúttal meg lehetne kérni arra, hogy ezután, ha valami hülyeséget akar csinálni, legalább szóljon előtte.

(fotó: A fazék című magyar mesejáték egyik jelenete, forrás: www.retromeseklub.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top