Archív

A Kolibri ifjúsági drámapályázatáról

CyberCyranoSajtoUjWebphoto juditszlovak

Az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt, a Platform 11+ keretében, a Kolibri Színház által meghirdetett ifjúsági drámapályázat sikeresen lezárult.

Magyarországon az utóbbi évekig nem születtek a kiskamaszok korosztályos problémáira érzékenyen reagáló új magyar drámák. A pályázat bizonyította, hogy ebben az Európa szerte népszerű színházi műfajban immár magyar szerzők is izgalmas művekkel gazdagítják a nemzetközi kínálatot.

AwebruhzSajtFot-SzlovkJuditwebA pályázatra beérkezett alkotások közül a zsűri – Horváth Péter, Németh Ákos, Tasnádi István – három művet díjazásra és egyet dicséretre tartott érdemesnek.

A díjazott művek:

Győri Katalin: Delete

Kiss Márton: Csöngő

Oláh-Horváth Sára: Veritas Duplex

Mindhárom mű olyan értékekkel rendelkezik, amelyek egyaránt esélyessé tehetik őket a bemutatásra. Ezért döntöttek úgy, hogy alkotóik közt egyenlő arányban osztjuk föl a 4000 eurós pályadíjat. A Kolibri Színház továbbá lehetőséget ad a szerzők számára, hogy a zsűri tagjaival konzultáljanak. Horváth Péter a Csöngő, Németh Ákos a Veritas Duplex; Tasnádi István a Delete alkotójának nyújt szakmai segítséget darabjuk fejlesztéséhez.

Dicséretben részesült Adorján Beáta: Pali és Lea című alkotása.

Az ünnepélyes díjátadót február 21-én 16.30 kor tartják a Kolibri Pincében (1061 Budapest, Andrássy út 77.)

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top