Archív

Új helyre költözik az Ágens társulat

Ágens - fotó: Kővágó Nagy Imre

A Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei című műve alapján készült nőInTime új helyszínre költözött.

Az Ágens társulat január 27-28-án 20 órától a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház/Napfény Műtermében (1065 Budapest, Nagymező utca 20. II. em.) mutatja be a darabot.

’Megteszem neked, ha te megteszed nekem.’ – e hívómondatra épül a sajátos térbe, egy japán színházi környezetbe helyezett előadás. A Sorstrilógia harmadik része a nőInTime, ’Az Ira (düh) még szenvedélyből született, szó szerint megszólította a nézőket, a Fatum már bujdokolt, erős szimbólumokat használt, de még egyszerűen olvashatóakat, a nőInTime már szemlél és eltávolít, befelé figyel, hallgatni akar. (…) ott nyitom meg a kapukat, ahol Fassbinder elhallgat. Egy esszenciális kivonatot készítettem, de azért ez egy önálló mű, nem feltétlenül kell hozzá a filmnek az ismerete. Valójában majdnem mindig filmekből táplálkozom, mert a filmnek számtalan lehetősége van az idő dimenzióinak a megmutatására – és én az idővel foglalkozom. – mondja egy interjúban1. Ágens.

Az Ágens, Bakos Éva, Madák Zsuzsanna, Kallai Nóra (cselló) előadásában látható interpretációra a FÜGE szervezésében lehet jegyet rendelni (jegy@fugeprodukcio.hu , 06-30-932-56-50). További információ: www.agens.hu

Jegyzetek:

Többféle út találkozik egy csomópontban – Ágenssel Ivacs Ágnes beszélget, Ellenfény, 2011/9

{jcomments on}.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top