Archív

Csimota könyvparádé kicsiknek és nagyoknak

szerelmete

Idén karácsonyra a Csimota Könyvkiadó ismét bebizonyította, hogy két dolog van az ő szívének csücskében: a gyerekek és a könyvek! No meg persze akarat és tehetség, hogy e két csodát egymással összehozza, megbarátkoztassa. Lássuk sorra, milyen szépséges, bölcs, kedves, szórakoztató, kacagtató kötetekkel lephetjük meg a legkisebb olvasókat idén, a fenyőfa alatt.

ottoKezdetnek három olyan könyv, mely az önfeledt szórakozás mellett a gyerkőc és mamája, papája, nagyszülei, bárki (attól függően, ki lapoz-olvas-mozog együtt a csemetével!) kapcsolatát is még szebbé teszi. Az Ottó a hóban (Szabó T. Anna fordításában) nagytáblás, színes, izgalmas és forgatható könyvjáték Tom Schamptól. Ottó, akit már ismerhetünk városi kalandjaiból, most a papájával síelni indul, s útjukon mi is elkísérhetjük őket, bebarangolva az aprólékos rajzok minden részletét.

(255×340 mm, 14 oldal, kartonált lapozó, 2690 Ft)

Kacagtató és szép lapozókönyv Marianne Dubuc munkája, az Állatkarnevál. Mint a címből is sejthető, a mókás és kedves rajzok arról a titokzatos kérdésről rántják le a leplet, vajon az állatok, ha farsangolnak, minek is öltöznek be szívesen.

(165 x 165 mm, 116 oldal, Kartonált lapozó, 2650 Ft)

A Csiri-biri torna-tár sorozatot nem kell bemutatni a szülőknek, hisz már az első rész is nagy sikert aratott, s most itt a folytatás. A Takács Mari által illusztrált kötet nem csupán a szemnek és (mondókái által) a fülnek okoz örömet, de bizony a testet sem hagyja resten, hisz a Csiri-biri torna lényege épp a mozgás. Nem csoda, hogy ezt a könyvet Geszti Péter és felesége ajánlja azon papáknak és mamáknak, akik együtt szeretnének viháncolni a csemetéjükkel.

(180 x 170 mm, 50 oldal, cérnafűzött, keménytábla, 1690 Ft)

S most jöjjenek az én nagy kedvenceim!

A francia szerzőpáros, Agnès Lacor és Gwen Le Gac által létrehozott, és Szabó T. Anna fordításában megjelent Lili című könyv a kiadó Tolerancia-sorozatának legújabb része, melyben egy kisfiú büszkén mutatja be kishúgát, aki történetesen Down-szindrómás. S bizony itt a kisfiú büszkeségén a hangsúly, hisz e könyv üzenete épp az, amit ajánlóként Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke írt hozzá: „…ez a kis könyvecske, amelyet felolvasunk gyermekeinknek, megtanít minket a „mongol” emberek szeretetére.”

(160×190 mm, 24 oldal, cérnafűzött, keménytábla, 1990 Ft)

csunyaA következő Csimota kiadvány, mely megdobogtatta a szívemet, szintén a Tolerancia-sorozat része, ám a szerző neve bizonyára sokaknak cseng ismerősen, hisz úgy hívják őt: Benedek Elek. Úgy ám, a nagy mesélő már a maga idején is szükségét érezte annak, hogy a „másságuk” miatt kirekesztettekért, elrejteni vagy elüldözni kívántakért szóljon. Ezért hát megírta A csúnya királyfi és a szép királykisasszony történetét, melyet most csudaszép kivitelben, Rippl Renáta gyönyörű és izgalmas illusztrációival díszítve vehet kezébe gyerek és felnőtt. Érdemes!

(160x190mm, 26 oldal, cérnafűzött, keménytábla, Fogyasztói ár: 2200 Ft)

És végül jöjjön az a könyvecske, amiről azt gondolom, hogy egyszerűen hiba, sőt bűn be nem szerezni! Csernus Ági és Hidvégi András Szerelmesekönyv című kötete torokszorítóan szép, kacagtatóan derűs és mosolyra késztetően elgondolkodtató. Ha csupán a könyvben található tiszta, bájos, kedves párbeszédek, jelenetek volnának e lapokon, már akkor megérné kézbe venni őket, de ez a kötet ennél sokkal többet ad: az illusztrációként készült, megkapóan hangulatos és szép fotók magasra emelik az élvezetet.

A Szerelmesekönyv olyan varázslat, mely nem hiányozhat egyetlen kisgyermek könyvespolcáról sem!

(220 x 140 mm, 62 oldal, cérnafűzött, keménytábla, Fogyasztói ár: 2490 Ft)

A fenti kötetek megvásárolhatóak a jobb könyvesboltokban és a Csimota Könyvkiadó honlapján!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top