Archív

A kéz – ősbemutató

Keresés a weben

kezes

Háy János – Lovasi András: A kéz című bítzenés színdarab ősbemutatója december 9-én, pénteken este 7 órakor lesz a Kaposvári Csiky Gergely Színházban. Beljebb a darabról és képek a próbákról.

A KZ czak nagyhegyesi2A kéz gitározásra való: lefogjuk a húrokat, belevágunk egy dalba, és miénk a világ. A kéz bűvös erejű: zenekart szervez körénk, hogy aztán a lányok sorban elájuljanak a koncertünkön. A kéz minden idők legjobb gitárosává tehet. A kéz tesz valódi zenésszé. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz.

Aztán van az a kéz, amelyik a földet műveli. A kéz, aminek köszönhetően Pestre megyünk iskolába, nyaralni a Balatonra. A kéz Apa keze. A kéz, amely a bokrokat ülteti, a permetezőt kezeli, a termést szüreteli. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz.

Aztán van olyan kéz is, ami üt – és ami ily módon bedagad és bőrkeményedéses lesz.

A KZ szakrtsÉs annak a lánynak is van keze, akinek gitározni szeretnénk. Azt a kezet kellene megfogni. Kínkeserves feladat: csak mintegy véletlenül, épp hogy megérintve, akaratlanul és nem, dehogyis közeledési szándékkal… A kéz hagyja-e, hogy belesimuljon egy másik kéz?

A Csiky Gergely Színház ősbemutatójának főbb szerepeiben budapesti és kaposvári színész szakos egyetemi hallgatók mutatják meg tehetségüket. Háy János saját novelláskötete, „A bogyósgyümölcskertész fia” alapján írta a színdarab szövegét, ami megihlette Lovasi Andrást és a Kiscsillag zenekart. A zenét és a szöveget pedig a huszonnyolc éves, Prima Junior Díjas Göttinger Pál rendezi életérzéssé. Olyanná, ami üt és simogat – akár egy kéz.

A KZ tnc{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top