Archív

Dupla Lámpafény-koncert

Harcsa Veronika3k

A Harcsa Veronika Quartet december 10-én két Lámpafény verskoncertet ad a budapesti Bárka Színházban. Az intim hangulatú fellépéseken a XX. századi magyar költők megzenésített műveit hallhatja a közönség. A koncertek előtti hetekben a zenekar jótékonysági árverést is indít, amelynek bevételét a Bátor Tábor Alapítvány kapja meg.

A Harcsa Veronika Quartet májusban mutatta be negyedik albumát Lámpafény címmel. A lemezen XX. századi magyar költők, Weöres Sándor, József Attila, Kassák Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes és Tóth Árpád verseit dolgozták fel. A személyes hangvételű dalokat december 10-én szombaton kétszer, 18:30-tól és 21 órától hallhatja a közönség a budapesti Bárka Színházban.

– A dupla Lámpafény koncerten a karácsony közelsége miatt biztosan másképpen fognak hatni a dalok, és helyszín jellege miatt is jóval intimebb, bensőségesebb lesz a hangulat. Vendégül látjuk Kulka János színművészt, aki prózai szövegeket ad elő Lackfi János író-költő válogatásában. A XX. századi magyar irodalom, a művészek és az akkori korhangulat előtt tisztelgünk azzal, hogy a dalok között a megzenésített versek szerzői és kortársaik leveleit, naplórészleteit is hallhatja a közönség. A dupla koncert másik vendége Subicz Gábor trombitás lesz, a vetítést pedig Varga Vince szerkeszti – mondta Harcsa Veronika énekesnő.

Az ünnepek közeledtével a zenekar jótékonysági árverést is indít. A legnagyobb összeget ajánló licitáló egy exkluzív Harcsa Veronika Quartet ajándékcsomagot kap, amelynek része, hogy együtt vacsorázhat a teljes zenekarral. Emellett a nyertesé lesz egy névre szólóan dedikált CD-csomag az eddig megjelent lemezekkel, egy kétszemélyes, 2012-es Harcsa Veronika-bérlet, amely valamennyi előadásra érvényes, valamint két jegy a december 10-i Lámpafény koncertre a Bárka Színházba. A jótékonyági árverés bevételét a zenekar az idén tíz éves Bátor Tábor Alapítványnak ajánlja fel, amely súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat.

– Manapság sajnos egyre kevesebb lehetőségük van az embereknek adakozni, ezért a magunk kis eszközeivel szeretnénk segíteni. A választásunk a személyes kötődés miatt esett a Bátor Táborra. Idén nyáron Gyémánt Bálint gitárossal workshopot tartottunk a gyerekeknek, ahol együtt zenéltünk és a kicsik is írtak dalokat. Rendkívül megható élmény volt, nagyon mély nyomokat hagyott bennünk, az alapítvány profizmusa láttán pedig nem volt kérdés, hogy őket válasszuk – árulta el Harcsa Veronika.

Az exkluzív Harcsa Veronika Quartet ajándékcsomagra december 5-én, hétfőn 12 óráig lehet licitálni a zenekar honlapján. Az ajándékokat a Lámpafény koncertek előtt ünnepélyesen adják át a nyertesnek.

Bővebben:

www.harcsaveronika.hu

www.facebook.com/harcsaveronika

www.barka.hu

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top