Archív

Gyerekkönyvek Kolozsvárról

angy

Mindig nagy öröm, ha új gyerekkönyvek megjelenéséről számolhatunk be, ám most különösen “angyalos” kedvünk kerekedhet, hisz Erdély szívéből, a gyönyörű Kolozsvár városából kaptuk a hírt, miszerint a Koinónia Kiadó három csodálatos, kicsiknek szóló kötettel jelentkezett az ünnepekre.

Berszán István: Angyalok meséi

Illusztrátor: Szabó Zelmira

mesegyűjtemény

„Sokan beszélnek az angyalokról, de kevesen látták őket. Pedig kétségkívül itt járnak közöttünk (…).

Meglehet, hogy olykor tudtunkon kívül találkozunk velük. Jó okuk van rá, hogy álcázzák magukat. Ha nem rejtőznének el, összevissza rémüldöznénk, s ők a világért sem akarnak nagyobb zűrzavart. Épp elég nekik, ami van, hiszen minden igyekezetükkel azon fáradoznak, hogy az emberi világ kuszasága közepette is jóféle történetek kerekedjenek ki abból, ami megesik. Küldetésük iránti buzgóságukban attól sem riadnak vissza, hogy olykor nyíltan megjelenjenek.” (részlet a könyvből)

„Berszán István történetei olyannak mutatják a világot, amilyennek csak azok láthatják, akik angyalokkal találkoznak, sőt szóba is állnak velük. A történetek hol szomorúak, hol vidámak,de mindig bölcsek, és mindig valamiképpen boldogok, mert az angyalok szerethetőbbé teszik még a nehezen elfogadhatót, vagy a kifejezetten félelmetest is.”

Visky András, író

A ravasz ötletekkel és nyelvi játékkal telített történeteket egyszerre ajánljuk nagyobb, már olvasó gyerekeknek és a korábban nekik mesét olvasó szülőknek, nagyszülőknek. Az Angyalok meséi alkalmat és segítséget nyújthatnak a beszélgetéshez egy olyan időszakban is, amikor meg szokott lazulni a szülők és serdülőkorú gyerekeik közötti kommunikáció.

Berszán István A válogatott útibatyu (2002) és a Bundafüles Subanagy (2008) kötetekkel vált ismertté, ezúttal egy hét meséből álló meséskönyvet tart kezében az olvasó.

ISBN szám: 978-973-165-051-7

Méret: 162x175mm

Kötés: kötött

Oldalszám: 72 oldal

Demény Péter: Hóbucka Hugó a mókusoknál

Illusztrátor: Keszeg Ágnes

meseregény

ISBN szám: 978-973-165-016-6

Hogyan lehet egy hóembert szétszedni aztán összerakni? Melyik az a honlap, amelyről információk tudhatók meg a Hó és Hideg birodalmáról? Ki az örök rosszakaró, aki a mókusok között sem alszik? Mi Hóbucka Hugó kedvenc dala és ki az előadója? Mikor és hogyan térhet vissza a hóember hazájába? Mindezekre és más kérdésekre ebben a mesében találhatunk választ.

„Internetező hóemberrel és zenét számítógépen hallgató mókuscsaláddal találkozhatunk Demény Péter könyvében. Miközben az otthonától távolra került Hóbucka Hugó történetét olvassuk, a gyermekhétköznapok örömeit és morgolódásait láthatjuk viszont, természetesen egy kicsit másképpen – hiszen a mesében mindig minden kicsit másként van.”

Balázs Imre József, költő, irodalomkritikus

„Az egész mese olyan szerethető és puha, mint a hóesés. Ez a könyv nem csak irodalmi szempontból remek, képi világa is különleges.”

Sándor Csilla Mária, a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat főszerkesztője

A nyárban rekedt hóember története az 2009-es Aranyvackor pályázat megosztott első díjas meséjének és illusztrációinak folytatása, mely egyben a szerző első önálló meseregénye.

Méret: 162×175 mm

Kötés: kötött

Oldalszám: 48

Zágoni Balázs: Barniék tele

Illusztrátor: Visky Ruth-Boglár

mesegyűjtemény

barnBarnit és húgocskáit, Hannát és Dorkát mesébe illő élethelyzetekben látjuk viszont a könyv gyönyörű oldalain. Elvarázsolt medencék, láthatatlan bálnák, égig érő paszulyok, álommanók, pónik és kalózok világába barangolhatunk velük, de felfedezhetjük a sminkes doboz vagy az angyalkodás misztériumát is. S ha a valóság nem volna elég színes, hőseink álomországban találnak izgalmas kalandokat, lebilincselő meséket. Szárnyaljunk velük és fedezzük fel a mindennapok elragadó történéseit!

„Barni az elmúlt években megnőtt és kissé megkomolyodott, Dorka és Hanna ovis élete viszont csupa mese. A három gyerek otthoni, iskolai, álombeli vagy éppen föld alatti kalandjai jókedvű, derűsen szeleburdi világba vezetnek: jó lehet Zágoni Balázséknál gyereknek lenni!”

Lovász Andrea, gyerekirodalom-kutató

„Zágoni Balázs tud néhány varázsigét, amitől a gyermekolvasó kezébe repül, és akár száz oldalon át ott is marad a könyv. Meséi tanító mesék a szó legigazabb értelmében: a gyermeket életre, érzékenységre, igényességre, kíváncsiságra tanítja, a szülőt pedig arra, hogy gyermeke friss szemével újként tudjon rácsodálkozni mindenre, ami számára már tegnapi.”

Zsigmond Emese, a Napsugár főszerkesztője

„A reggeli találkozások bensőséges, meghitt pillanatait nagyon sokáig a Barni mesék tették még vonzóbbá. Jól emlékszem egy reggelre, amikor a Barni Berlinben egy részét elolvasva kikönyörögtek még egy kis történetet. A következőt én kértem, aztán pedig már nem tudtunk leállni. Csak olvastuk, csak olvastuk.És most itt az új kötet, a Barniék tele. Már látom magunkat. Csillogó, tágra nyílt szemek vesznek körül. Valami ismerős, szelíd borzongás fut végig a hátamon.”

Doloczki Márta, pedagógus

Zágoni Balázs (1975) a Barni könyve, Barni Berlinben, Barni és a lányok megjelenése után egy újabb kötettel lepi meg olvasóit. Ezúttal Visky Ruth-Boglár bámulatos rajzai teszik színesebbé a meséket.

ISBN szám: 978-973-165-052-4

Méret: 162x175mm

Kötés: kötött

E három, és még sok más kitűnő kötet megvásárolható a Koinónia Kiadó honlapján keresztül ITT

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top