Archív

Baleset

gens

Egressy Zoltán Baleset című darabjának premierje az Írók boltjában november 26-án 17.00-kor azÁgens Társulat Olvasószolgálat című sorozatában. Fotónkon Ágens-Gergyemontázs.

Az Ágens társulat az Írók Boltjában és a Fogasházban elkezdett és nagy sikerrel játszott Olvasószolgálata, egy A kortárs magyar irodalmat és drámát bemutató sorozat, mely a befogadás határait tágító módszer. Javarészt nők olvasnak fel, különböző attitűdökből és értelmezési lehetőségekből kiindulva, nemcsak olvassák, hanem eljátsszák, elemző helyzeteket teremtenek a személyre szabott, kiscsoportos foglalkozások keretén belül. Az elemző helyzet iránya az előadó szakmai képzettségétől függ, együtt dolgozunk Lőrinc Katalin balettművésszel, Csigó Katalin pszichológussal, Tárnok Marica bábművésszel, Bakos Éva és Madák Zsuzsanna színésszel, csakúgy, mint Szakács Ildikó operaénekessel, Kallai Nóra zenésszel, stb… Vallomásokra és közös játékra bírják a nézőket, akik örömmel vesznek részt a rendhagyó előadásokon. Volt már, a Dzsungel a szívben és A szív kutyája antológiákból előadás, Ágens novelláinak interpretálása, most Egressy Zoltán Baleset című drámáját mutatjuk be.

Társulatunk hosszú évek óta az álom és a fikció kettősségével és az idő kutatásával foglalkozik, valamint filmes technikákkal dolgozik a színpadon. Egressy Zoltán drámája műfaji meghatározása szerint álomthiller, az álom és a fikció határán játszódik, valamint az író állítása szerint is filmes szerkezete van. Kapcsolódásunk ennek köszönhető.

Szereplők: Ágens, Barsi Márton, Boundy Lídia Ágnes, Csigó Katalin, Kallai Nóra, Lőrinc Katalin, Madák Zsuzsanna, Pásztor Tibor, Tárnok Marica + 1

Rendező: Ágens

Támogatók:

NEFMI, Kortárs Dráma Fesztivál, Írók Boltja

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top