Archív

Bánó Attila: 55 meghökkentő eset a magyar történelemből

Meghokkento

Miért börtönöztette be Dobó Istvánt, Eger várának hős védőjét élete vége felé az uralkodó? Ki és miért akart merényletet elkövetni az 1848-49-es szabadságharc leverése után néhány évvel a fiatal Ferenc József császár ellen a bécsi Burgban?

A szerző a magyar történelem rejtélyeit feltáró korábbi köteteit bővítette ki számos új és megdöbbentő eset leírásával: ennek eredménye az az itt olvasható 55 fejezet, melyek mindegyike meglepő esetek elbeszélésével gyarapítja történelmi ismereteinket. Bemutatja többek között a 907-es pozsonyi csatát, amelynek győztes megvívása jelentősen megerősítette helyünket a Kárpát-medencében. Kiderül, hogy miért volt valódi parasztfelkelés a Budai Nagy Antal vezette 1437-es megmozdulás, s miért nem volt az az 1514-es Dózsa-féle parasztháború.

Választ kapunk a következő kérdésekre is: I. Miksa király koronázási ünnepségén miként mentette meg gróf Zrínyi Miklós az új király életét, és milyen viszonzást kapott 1566-ban Szigetvárnál? Miért börtönöztette be Dobó Istvánt, Eger várának hős védőjét élete vége felé az uralkodó? Ki és miért akart merényletet elkövetni az 1848-49-es szabadságharc leverése után néhány évvel a fiatal Ferenc József császár ellen a bécsi Burgban? Meghökkentő történetek, amelyek újragondolásra biztatnak.

Terjedelem: 568 oldal
Méret: 165×235 mm
Kötés: Táblaborító
Ár: 4490 Ft
ISBN: 978 963 293 182 1

Bánó Attilának az Athenaeumnál az utóbbi években megjelent kötetei (Régi magyar családok – mai sorsok, Magyar titkok nyomában és Rejtélyek a magyar múltból) a magyar régmúlt iránti érdeklődéséről,elkötelezettségéről tettek tanúbizonyságot, az olvasók pedig megkülönböztetett érdeklődéssel fogadták műveit.

Bemutatók:

A könyvet Dr. Fodor István régész-történész, egyetemi tanár, a múzeum címzetes főigazgatója mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeumben.

A könyv a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható.

Időpont: 2011. december 10., 11 óra

Helyszín: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.
(Széchényi terem)

További bemutatók:

Időpont: 2011. december 3., 11 óra
Helyszín: Telki Általános Iskola (2089 Telki, Muskátli u. 2.)

A könyvet bemutatja: Móczár Gábor alpolgármester

Időpont: 2011. december 15.,18 óra
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom u. 2-10.)

A könyvet bemutatja: Dr. Gróf Bethlen István, a Páneurópa Unió elnöke

Időpont: 2011. december 16., 17.30
Helyszín: CSILI protokollterem, (Budapest, XX. Nagy Győri István u. 4-6.)

Köszöntőt mond: Várhalmi András igazgató

A könyvet bemutatja: Makkay János régész, a történettudományok doktora

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top