Archív

A Kistehén legújabb klippje

portre11

Csináltunk két klippet, az elsőt az erdőben, a barátaimmal és az állataimmal körülvéve, a másikat a pesti próbataremben. Kint töltöttem három hetet Londonban, ott elkészültek az új felvételek angolul. Jonathan Walton segített a szövegek átkódolósóban. Kollár-Klemencz László beszámolója.

Arra gondoltam, hogy ha valamit egy vödör alá ültetnek akkor az ott nem tud kikelni, vagy ha ki is kel, kerülőúton, s nem nő akkorára, s hamarabb elszárad.

Igorral akkor vesztünk össze először, amikor azt magyaráztam, hogy teher alatt nő a pálma. Kinevetett. Ilyen nincs. Szerbiában nincs. Kell napfény, meg víz, meg meleg idő, jó talaj, gondoskodás, szeretet, aztán nő. Nem is tudom, honnan jön igazán ez a teher alattiság.

Csinálni valamit itthon, valamit, ami inkább szubkultúra, mint más…jó.

Jó kitalálni, mert sok ösztönző inger ér,… jó, mert sok a befelé fordult idő. Elmélyedni, izgalomba jönni a gyomorban könnyen megy itthon. Mindezt kitálalni már nem. Senkit nem érdekel. Szubkultúra háborúban nem létezik. A kultúrából csak revütáncosokra, és kurvákra van igény, meg talán a halálugrás háló nélkül még el tudja érni a nagyon érzéketlenre állítódott ingerküszöböt, de a szubkultúra nem.

Angliában szeretnék zenélni, fesztiválokon a nyáron, meg Európában sok helyen. Menni ide-oda, zenélni, határ nélkül. Ezért próbálkozom már jó ideje azzal, hogy kijussak, kijusson a Kistehén zenekar, és ne függjek a magyar színpadok sekély dagonyáitól. Két angol azt mondta, meg lehetne ezt próbálni Londonban, ott hiányzik most valami nagyon, amit már nem Amerikából, és nem Angliából, valahonnan máshonnan várnak. Talán ez nem is helyhez kötött, nem kultúrához, sokkal inkább személyhez, hozzánk.

Csináltunk két klippet, az elsőt az erdőben, a barátaimmal és az állataimmal körülvéve, a másikat a pesti próbataremben. Kint töltöttem három hetet Londonban, ott elkészültek az új felvételek angolul. Jonathan Walton segített a szövegek átkódolósóban. Át kellett kódolni, és nem fordítani, hogy ha én gondolok valamire, az angolok is tudjanak valamire gondolni. Reggelente a Piccadilly Circus mellett kis kávézóban egyeztettünk, írtunk-egyeztettünk, közben kávé, egy egy szál cigi. Megszülettek a tulajdonképpen új szövegek, felvettük, hamarosan megjelenik EP formájában Angliában Lazlo név alatt. Aztán majd meglátjuk, van-e ott az életnek tere, vagy nem helyfüggő, s nekem máshol kell keresnem, és mast, mint amit keresek, és ahol.

A Kistehénlegújabb klippje

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top