Archív

Könyvfesztivál Marosvásárhelyen

Kp1411

Markó Béla költőnyitotta meg aXVII. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvfesztivált, melyet ezúttal isa román színház kétszintes előcsarnokában rendeztek meg november 10 és 12 között. Képünkön Király Kinga Júlia író és Schein Gábor költő látható.

Kp1405A könyves rendezvény két magyar díszvendége Schein Gábor költő és Podmaniczky Szilárd író volt, velük Láng Zsolt beszélgetett a Kultúrpalotában pénteken este. A beszélgetés központjában a történet ésa történelmi idő állt. Másnap este a sepsiszentgyörgyi könyvtárban folytatódott a bemutató, amely jó példája volt annak, hogyan lehet a fenti témáról különböző hagyományokból kiindulva hasonlóan gondolkodni.

A fesztivál egy másik rendezvényén a Kalligram kiadó főszerkesztője, Mészáros Sándor mutatta be Király Kinga Júlia: A test hangja (ledérkönyv) címú második prózakötetét és Láng Zsolt: A föld állatai című prózakötetét, amely a Bestiárium Transylvaniae negyedik kötete. A tetralógia húsz éves írói munkát zár le,illetve nyit meg az olvasók felé.

A tavaly hat és félezer látogatót vonzó könyves rendezvényt Káli Király István, a Mentor kiadó igazgatójaálmodta meg a kilencvenes évek közepén, hogy a rendszerváltás után felbomló és átalakuló kiadói és terjesztői rendszer szolgálatába állítsa.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top