Archív

Villámcsajozás az EFOTT-on

kulacs

2000 júliusa. Pécs, EFOTT. Laca, Szőke és Shado belépnek a fesztivál területére. Elindulnak a nagyszínpad felé, hogy megkeressék a szarvasi barátokat.

– Laca hova tűnt? – Kérdi Szőke körbetekintve Shadót.

– Faszom tudja, lemaradt. Laca! Laca! Hova mész? Nézd, ott biceg.

– Hagyd, szerintem direkt nem akar velünk jönni, hogy ne lassítson bennünket a bevetésben. Majd összefutunk vele, nem olyan nagy területen van ez a fesztivál, csak, mint húsz focipálya. – mondja nevetve Szőke.

Ketten baktatnak tovább. Egyre nagyobb a tömeg, ahogy a nagyszínpadhoz közelednek.

– Ott, ott van Turbó, az tutira Turbó! Arrébb meg a többiek, Pöró, Norbi,Zoláék! – Shado megpillantja a szarvasi csapatot.

– Na, becserkésszük a Művésztelep külhoni szolgálatosait. Szegények, biztosan megszomjaztak, hosszú háború ez. – Szőke lecsatolja oldaláról a pálinkával töltött kulacsot.

Turbóék egyből kiszúrják őket, tárt karokkal fogadják Shadóékat. Érezhetően jó a hangulat, a szarvasiak már erősen rátöltött állapotban vannak.

– Mi ez, Szőke? – kérdi mámoros hangon Turbó.

– Nekem anyatej, neked pedig a további túléléshez elengedhetetlen sportital. Fábiáni pálinka, egyszerre sokat célszerű belőle behúzni, mert úgy kevésbé káros.

Turbó nem sokat habozik, egyből elkapja Szőke kezéből a kulacsot, majd nagyot húz belőle. Ahogy a mély korty után előrehajol, már jön is a visszáru, kidobja a taccsot, szájon át távoznak a sörök és a vonaton elfogyasztott szendvicsek is.

– Kurva életbe bazmeg, mi a faszom volt ez? Méreg? És ilyen rohad melegen, ez merénylet! – mondja öklendezve, majd jön az újabb löket a gyomrából.

– Csak edzés kérdése, túl puhák vagytok. – azzal Szőke visszaveszi a kulacsot, meghúzza, és felcsatolja az övére. Pedig jó anyag ez, csak tudni kell vele élni, nem visszaélni. – teszi hozzá, de azért a fintor az arcán jelzi, hogy nem a legjobb frissítő a kánikulában érlelt kulacsos pálinka.

Távolabb Zoláék ácsorognak, kezükben nagy pohár sörökkel. Az egész csapat Turbón röhög, aki valahogy nem tudja abbahagyni a hányást.

– Shado, mit adtatok ennek a marhának? Hígítót? Úgy okádik, mint a lakodalmas kutya. És már ez a második, nem is, a harmadik löket. Ákos, látod, mit csinál Turbina? – Zola odafordul öccséhez, aki a röhögéstől leönti a pólóját sörrel.

– Látom hát, ezt a hülyét, minek rántott belőle annyit? Szevasztok, szia Szőke, te állat, vidd innen azt a szart, mert rádöntöm. – üdvözli Shadóékat Ákos is.

– Nem kell aggódni, Turbó bácsi jó félig van, nem tovább, mindjárt megrázza magát, és ő lesz a legfittebb mindenki közül.

Szőkéék váltanak pár szót a Pécsre érkezett művésztelepeikkel, mindenki egyszerre beszél, vonatút, bejutás, sátorhely, koncertek, piálások, magyarhertelendi éjszakák. Itt van Norbi és Pöró is, hiába kínálja Szőke,őksem isznak a fábiáni pálinkából,nem akarnak úgy járni, mint Turbó. Közben feltűnik Laca.

– Hol sántikáltál, bazmeg?

– Shado, ne izélj már, örülök, ha tíz métert meg tudok tenni, nem hogy még utánatok loholjak. Bekaptam egy sört az első pultnál, amit megláttam, itt nem kell rohanni, nyugi van.

– Neked főleg, egy ekkora gipszbunkóval a lábadon. Még jó, hogy nem a fejedre tették, nem tudnál sört inni. – mondja neki röhögve Szőke.

– Itt lesztek? Mi megyünk Auróra koncertre, utána még biztosan összefutunk. – búcsúzik Shadóéktól Zola.

– Ja, egy ideig még téblábolunk, aztán beverünk egy sört, vagy inkább nyolcat. – válaszolják Lacáék.

Norbi is velük tart, kikérnek pár kis Unicumot, hozzá korsó söröket. Nézelődnek, figyelik a csajokat, kikhez lehetne odamenni és milyen szöveggel.

– Én azt terveztem, hogy most nem mondok semmit. Egy szót se, csak odamegyek egyhez, aki jól néz ki, megölelem, és megcsókolom. Lerohanom. Ha engedi, akkor nyertem, ha nem, akkor meg le van szarva, megyek tovább. Á há há há há há. – adja elő jellegzetes nevetésével Szőke.

– Te egy állat vagy, de tényleg. Megnéznénk egy ilyen akciót, hadd legyen min röhögni. – teszi hozzá Norbi.

– Jaja, lássuk a bevetést Szőke módra, hoppá, ott egy hármas csajfogat, lehet közibük durrantani, gyerünk! – noszogatja Laca Szőkét.

Elindul, lerohanja a három csajt, közülük az egyik elszalad, a másik kibújik Szőke karjai közül, a harmadik, a fehér felsős, kerekmellű pedig megvan neki. Engedi. Ölelés, smár, majd búcsú. A lány pár másodpercig nem tudja, mi történt vele, majd utánaered a barátnőinek.

– Ezt nem hiszem el, bazmeg. Ilyen nincs. Mit mondtál nekik? Ha ezt valaki meséli, és nem látom, akkor azt mondom, hogy kamu. – mondja meglepetten Shado.

– Mit mondtam volna nekik? Semmit, csak ordítva lerohantam őket. Há há há há. – válaszolja Szőke.

– Remélem, nem a hülye, idétlen röhögésed a titka, mert tökön szúrom magamat. – vág közbe Laca.

– De lehet, hogy az. Á há há há há. – ordítja válaszként Szőke.

Jön a következő lánycsapat. Szőke megint nekiiramodik, de azokat csak szétkergetni képes, visítozva elszalad mind.

– Nem voltak elég belemenősek. Ilyenek nem is kellenek.

– Én is ezt mondanám, egyszer volt szerencséd, bazmeg. – mondja röhögve Laca.

– Egyszer? Akkor ezt nézd!

Egy lány magányosan flangál, Szőke odalép hozzá, átöleli, közel hajol, majd ismét egy csók. Rendesen, nyelves, hosszú. Amikor vége, a csajszi meglepetten áll, Szőke visszarohan a fiúkhoz.

– Herpeszed lesz, mire vége a bulinak, szerintem elég lesz ennyi mára, nem? – kérdi tőle Laca.

– Ez csak gyakorlat, a felvezetés, nemsokára jönnek a sátras csajok, azokkal tovább kell mennünk.

– Szerintem te ismered ezeket a lányokat, nem létezik, hogy vadidegen nőket rá lehet venni arra, hogy félrészeg, terepruhás idiótákkal smároljanak, gyakorlatilag másodperces ismertség után. Ez képtelenség. – mondja hitetlenkedve Norbi.

Szőke leáll a villámcsajozással, talán csak egy időre. Újabb sörök, Unicumok, a hangulat kezd beindulni. Vagy csak úgy tűnik. Rántott húsok, kolbászok illata kúszik a színpadok között. Megéheznek a fiúk. Szőke és Shado beáll a sorba, egy sátras kajáldánál várják a meleg ételt. Norbi visszamegy a szarvasiakhoz, Laca ismét eltipeg, talán nem akarja kajára elbaszni a pénzét, inkább a sörök. Shadóék perceken belül megkapják a menüt, bezabálnak, leülnek, mint az iszap, vér le a gyomorba, Szőke kifekszik egy padon, az arcába húzza a sapkáját.

– Mi lesz, most aludni fogsz? Még csak egy óra van!

– Mhm.

– Mi mhm? Elalszol? Gyerünk tovább, igyál egy kávét, faszomat.

– Mhm.

Szőke álomba merül, Shado átlép a szomszéd pulthoz egy sörért. Azonnal visszajön. Reménykedve őrzi a kiterült „katonát”. Nem lehet, hogy ennyi volt az EFOTT. Csak felébred ez a marha, és nyomjuk tovább, reggelig. Laca is hol a picsában van, csak előkerül hamarosan. – gondolja, azzal pár korty sör után ő is elbóbiskol néhány percre.{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top