Archív

Dark fantasyval indul a színes Prae folyóirat

Cmlap

Megújult az idén 12 éves Prae irodalmi folyóirat! 2011-től a szerkesztők sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a vizualitásra és a tipográfiára. Nem titkolt céljuk, hogy egy nyomtatott irodalmi orgánum ne csak magas színvonalú tartalmával, hanem a hasonló profilú lapok között egyedi és izgalmas megjelenítésével is felkeltse az olvasók érdeklődését.

A szerkesztőség külföldi online és offline lapokat tanulmányozott, valamint felmérte a hazai irodalmi lapok piaci lehetőségeit: az olvasók figyelméért a vizuális ingerekkel egyre rafináltabban megragadó színes magazinokkal kell megmérkőzni.

A frissen megjelent augusztusi Dark Fantasy tematikus szám a gótikus és a horror-irodalom műfajára helyezi a hangsúlyt. A lapban olvashatunk tanulmányokat Lovecraft, Tolkien, Neil Gaiman és a műfaj más kiemelkedő szerzőinek életművéről, és magáról a dark fantasy műfajáról.

A 12 éve kitalált rovatstruktúra kiállta az idő próbáját, nem változott. A tematikus blokk után a Permutáció rovatban kortárs magyar szépírók munkái szerepelnek, többek között Lanczkor Gábor, Solymosi Bálint, Deres Kornélia és Lackfi János versei, vagy Takács Zsuzsa és Kukorelly Endre prózai írásai. Az augusztusi szám Moduláció rovatában ezúttal Franz Kafka, Závada Pál és Tennessee Williams műveit elemző tanulmányokkal találkozhatunk. A Coda rovat a következő szám fő témájából ad egy kis ízelítőt.

A következő, Budapest című szám várhatóan szeptemberben jelenik meg többek közt Börcsök Mihály és Bach Máté fotóillusztrációival és Juhász Anna, az Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) munkatársának, a Hadik Irodalmi Szalon szervezőjének vendégszerkesztésben.

A lap új főszerkesztő-helyettese egy régi munkatárs, Pál Dániel Levente. A grafikai előkészítést Székelyhidi Zsolt végzi Balogh Endre főszerkesztővel és az új főszerkesztő-helyettessel oldalról-oldalra egyeztetve.

A Dark Fantasy szám bemutatója szeptemberben, a Budapest szám bemutatója októberben lesz a budapesti Kossuth Klubban (VIII., Múzeum u. 7.).

A Prae irodalmi folyóirat megvásárolható az Írók Boltjában, a Lapker kiemelt újságárusainál, illetve bemutatókon. Ára 800 Ft.

Részletes információ és interjúkészítési lehetőség:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top