Archív

A hét műtárgyait mint üveggolyót – ablak a társművészetekre is

Szigliget plakt

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület 2011. augusztus 23. és 27. között, 23. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a szigligeti Alkotóházban. Bár az irodalomé lesz a főszerep, az irodalmi egyesület most ablakot nyit a társművészetekre is.

Programok:

Ebben a tárgyban három tematikus beszélgetés lesz: a kortárs filmművészet területéről Tarr Béla, a képzőművészeti szcénából Verebics Katalin és Fehér László festőművész, valamint Szegedy-Maszák Zoltán médiaművész lesznek a JAK meghívott vendégei. Továbbá Z. Halmágyi Judit, Ekler Dezső, Zoboki Gábor sztárépítészek is beszámolnak Szigligeten a saját szakterületükről és a kortárs építészeti élet tendenciáiról.

A táborban délelőttönként Kukorelly Endre vezet költői, Láng Zsolt prózaírói és Garaczi László drámaírói szemináriumot. Szerdán, csütörtökön és pénteken délután Zsadányi Edit tart előadást Női poétika? – címmel.

A 2011-es JAK-tábor kiemelt programja, a JAK-elnökválasztás, ami a jelenkori magyar irodalmi élet jelentős eseménye. A szombat délutáni közgyűlésen ezen kívül a JAK-füzetek új sorozatszerkesztőit is megválasztja a JAK tagsága.

A tábor további kiemelt programja a Re:Verse, amelynek során egy közös műhelymunka keretein belül Katarzyna Sowula, Mikołaj Łoziński, Maciej Robert fiatal lengyel írók, költők műveit Szathmáry-Kellermann Viktória nyersfordítása nyomán Szvoren Edina, Kollár Árpád, Turi Tímea ülteti át magyarra, az ő munkáikat pedig a lengyelek lengyelre.

A héten sor kerül a JAK Világirodalmi Sorozata és a JAK-füzetek friss könyveinek bemutatójára.

A számos irodalmi kerekasztal-beszélgetés, felolvasóest és könyvbemutató mellett idén sem maradhat el a színházi program, ezúttal szombat este Kele Fodor Ákos Partifecskék, tangapapucsok című darabjának előadása lesz a Színművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztályának előadásában, Csuja László rendezésében (a darab a 2010-2011-es Add ide a drámád! felolvasó-színházi sorozaton tűnt fel).

A szigligeti JAK-tábort a Nemzeti Kulturális Alap és a MASZRE támogatja.

További információ a programról és táborba való jelentkezésről: http://jozsefattilakor.hu/{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top