Archív

Olvass, ha jót akarsz!

cid Mndy a palya szelen

Mándy Iván életműsorozat.

A 20. századi magyar prózairodalom mára már klasszikusává vált alakja, Mándy Iván műveit immáron kiadónk gondozásában is olvashatják. Mándy a próza- és a drámaírás nagymestere, de az ifjúságnak szánt művei és dramaturgiai munkájának gyümölcseként számos hangjátéka is gazdagítja műveinek sorát. Az életmű regényeit már megrendelheti kiadónktól, s előkészületben van novelláinak kiadása is.

A www.fapadoskonyv.hu őszi ajánlatait olvashatják.

cid Ignacz-MINDENKI LEVELEIgnácz Rózsa életműsorozat

Író, színésznő, tudósító, esszéista, riporter, műfordító – Ignácz Rózsa sokoldalú gondolkodó, kinek könyvei a moldvai, bukovinai, erdélyi magyarság történelmi viszontagságairól és a színháztörténet nagy alakjairól szólnak. Első irodalmi sikerét az Anyanyelve magyar c. regényével érte el; kiadónknál megjelent ez is, és számos más darabja az életműsorozatnak, valamint előkészületben van a Családi mondakör és a Levelek Erdélyből.

cid koncz kamaszkapaszkodoDr. Koncz István: Kamaszkapaszkodó

Önbizalom, önmenedzselés, konfliktustűrő képesség. Hány meg hány felnőtt ember küszködik ezek hiányától, s irat­kozik érett fejjel – sok-sok pénzért – olyan tanfolyamokra, amelyektől azt reméli, ha későn is, de segíthet azoknak, a fi­atal korban meg nem szerzett képességeknek a pótlásában, amelyek napjaink mindenféle feszültségekkel teli viszonyai között nélkülözhetetlenek.

cid Emed-ZSIDO SZARMAZASU MAGYAR ORVOSOK copyAlexander Emed: Zsidó származású magyar orvosok – 150 életrajz

A háború befejeztével a 25 évig tartó, törvényekkel is támo­gatott korlátozások megszűntek, és a zsidó orvosok szaba­don érvényesíthették tehetségüket. Politikai szempontból bizonyos mértékben előnyük is volt keresztény kollégáik­kal szemben, hiszen az előző rendszerben nem viselhettek köztisztségeket, így nem „kompromittálódhattak” az új hatalom szemében. A zsidók ráadásul örömmel és hálával fogadták a bevonuló szovjet katonákat, mivel valóban a fel­szabadulást, az életet jelentették számukra. Az elszenvedett üldözések hatására, gyakran hiú reményekkel eltelve, más­kor puszta karrierizmusból sokan léptek be közülük a kom­munista pártba, s vállaltak politikai szerepeket is…{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top