Archív

Műalkotások költöznek egy volt masszázsszalonba Szegeden – 2 órás rapidtárlat

muvesztelepmasszazsEgy volt tetováló- és masszázsszalon helyiségeibe költöznek a XVII. Szegedi Művésztelep alkotói és alkotásaik a hét végén. Az utóbbi években a város illusztris kiállítóhelyén, a szecessziós REÖK-palotában mutatták meg munkáikat a műhely tagjai, ám az idén kiszorultak onnan, egyéb kiállítóhely híján egy üresen álló belvárosi üzlethelyiséget dobott nekik mentőövként a város. A helyiségeket kitakarítják, ám a személyzet és őrzés nélküli alkalmi kiállítóhely csak néhány órára éled fel: a tárlat kizárólag a július 30-án, szombaton látható a 18 órai megnyitó után 20 óráig.

A Szegedi Művésztelep grafikai profillal kezdett, ám egy-két év után „univerzális kísérleti bázissá vált”, a nyersanyagok és médiumok széles skáláját vonultatja fel. 17 év alatt több mint 100 alkotó dolgozott és mutatkozott be Szegeden, az utóbbi években egyre több külhoni művész jön inspirációért a Tisza-parti városba.

A Szegedi Művésztelep 17. kiállítása 2011. július 30-án, szombaton 18 órakor nyit és aznap 20 órakor zár. A tárlatot Kémeri Attila kultúrkubikos nyitja meg – aki már több „széllel szembeni”, ám ettől csak izgalmasabb kulturális vállalkozás létrejötténél talicskázott a városban és országszerte. A két órás tárlatot Szegeden a Viktor Hugo u. 5. szám alatt keressék szombat este.

Kiállítók: Albert Ádám, Fröydi László, Gulyás Andrea, Huszár Imre, Kótai Tamás, Marie Bondeson, Mayer Éva, Pálos Anna, Rebecca Dick, Szőke Erika, William Dick.{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top