Archív

Ork és Orkla – hangjátéksorozat a Kossuthon

IdontuliOrk és Orkla, szerelem és korrupció a rendszerváltás idején. A Kossuth rádióban január 10-én 20.04-kor kezdődik az az ötrészes hangjátéksorozat, amely Podmaniczky Szilárd azonos című kisregényéből készült, ésamely az Időntúli hétméteres című regénytrilógiában jelent meg 2004-ben. A képen a könyvborítóhoz, B-idővelexponált éjszakaifotó látható, amely Orfűn készült.

 

A történet a rendszerváltást követő évek egyik telén játszódik, ahol Ork (a férfi) és Orkla (a nő) egy váratlan örökségnek köszönhetően kiszabadulnak a „törtető értelmiségiek” fullasztó világából, és vidékre, egy kis házba költöznek a hómező közepére.Ééletükbe beszivárognak a külvilág hírei és eseményei, amelyek újra és újra fölzaklatják a férfit, s immár független értelmiségiként keresi azt a pozíciót, ahonnan saját igazságának megfelelően viszonyulhat a nem csak gazdaságilag, de morálisan is átalakuló világhoz.

A közelükben lévő kisvárosba járnak orvoshoz, élelemért, és ott szembesülnek a privatizáció hazai formáival. A kisváros egyik kocsmájában különös barátokra akadnak, a keménykötésű taxisra, és a nyelveket tanuló pékre, az ő, illetve a szelíd kocsmáros sorsának alakulásán át láthatjuk a rendszerváltás hátterében élő embereket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top