Archív

Podmaniczky Szilárd: Balatoni világok

Balatoni_V_2

Podmaniczky Szilárd: Balatoni világok

Balatoni anekdoták, élettörténetek

244 oldal, 157 fotóval 1800 Ft

Megrendelhetőa könyvesboltban

 

 

Idézetek a könyvből:

 

Másnap ismét ezt a részt halásztuk, és mondja egy horgász, hogy ott van, ott libeg a víz felszínén a vasutas. Szóltak a Tanácsnak.

 

A hajóvezető öreg meg katona volt a tengeren a Horthy Miklóssal, itt meg tolmács. Azt mondja neki egy illető, maga, bátyám, nem tud magyarul? Éppen olaszul beszélt az öreg. Hát, azt mondja, én vagyok a tolmács.

 

Mikor az angol meccs volt 56-ban, előtte való nap Almádinál tele lett a zsák. Elhoztuk a halat, másnap megnyertük a meccset.

 

Például a tanyahelyek el vannak nevezve. Ilyen neveket kaptak, hogy a Dérlő, vagy a P. kisasszony, vagyis Pöcsös kisasszony. Merthogy abban a házban, amihez „belőttük” a tanyafejet, két homoszexuális nő lakott.

 

Az öreg levetkőzött klottgatyára, beballagott, szemközt állt a bivallyal, olyan öt-tíz méterre volt a tóban. Lekevert két pofont a bivalynak, akkor az, mint a táltos ló, úgy jött ki a halastóból. Feri bácsi meg még utánakiáltott a tóból. Mondtam én, Piros, az anyád istenit, hogy kijössz te innen!

 

Van-e tőgye?

Van.

Egyet zsebire tett. Nagy nehezen bekötötte madzaggal a nadrágjába, úgy ment be a bálba, hogy a slicciből kilógott a tőgy. Meglátták, Feri, hát, hogy, mit, hát kilóg a pöcsöd!!! A kurva anyját, hol a bicskám? Fogta és levágta. Erre nyolc öregasszony elájult!

 

És ahogy jöttek visszafelé, elestek. A demizson eltört, de annyira sajnálták a bort, hogy lehasaltak, és a jégről itták fel, a cserepek közül, és közben össze-vissza vagdosták az arcukat.

 

A távesküvő olyan esküvő, ahol a vőlegény kint volt a fronton, a menyasszony meg itthon, és megesküdtek. Ezt onnét tudom, hogy ez történt a nővéremmel.

 

Utoljára akkor horgásztam, amikor még élt a férjem, 15 éve. Hetvennégy évesen fárasztottam utoljára pontyot.

 

Én már ismertem a Balatont, mielőtt ideköltöztem, a férjem minden évben elhozott. Nem nagyon szerettem sosem a Balatont, most negyvenkét éve élek itt, de talán ha négyszer fürödtem benne.

 

Stírölés a fenyvesi strandon:

 

Balaton_V_3

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top