+ Irodalom

A zsebtolvaj a felesége szerelmes fotóját találta a pénztárcában

A milánói férfi tudta jól az ismerőséről, hogy van mit a tejbe aprítania. Egyszer megleste a villamoson, elemelte a tárcáját és leugrott a mozgó járműről. Egy mellékutcában bontotta ki a tárcát.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1948 – a képen dona drake 48-ban készült fotója

január, Olaszország – A milánói férfi tudta jól az ismerőséről, hogy van mit a tejbe aprítania. Egyszer megleste a villamoson, elemelte a tárcáját és leugrott a mozgó járműről. Egy mellékutcában bontotta ki a tárcát. Egy köteg bankó mellett megtalálta a felesége fényképét. A hátoldalán felirat. A világ legelragadóbb szeretőjének!

január, Anglia – Új szabadalmat mutattak be Londonban. A futószalagos étkezőn ülő vendég húsz perc alatt jutott el a levestől a tésztáig. Több vendéglátóhely jelezte a szabadalom iránti igényét, mert az új módszerrel kizárható a vendég piszmogása, jól kalkulálható a bevétel, és az ajtóban várakozók könnyedén kiszámolhatják, mikor kerülnek sorra. A rendszer egyetlen fogyatékossága, vajon mit kezdjenek a mohó és türelmetlen vendéggel, és mi van akkor, ha a vendég nem végez húsz perc alatt.

január, USA – Washington és Los Angeles között négyezer kilométer a távolság, ami nem csekélység, ekkora úton könnyen eltévednek a kedvtelésből repülők, ezért újfajta turistajelzéseket alkalmaztak. Nagy magasságból is jól látható, sziklákra festett nyilak mutatták a helyes irányt a nappal repülőzőknek. Aki éjszaka repült, továbbra is kénytelen volt a műszerekre hagyatkozni.

február, Szovjetunió – A leningrádi földalatti állomások komor hangulatát valamivel föl kellene dobni. De mivel? Ekkor jött az ötlet, létesítsenek földalatti virágos kerteket. De hogyan? Öntözni még csak lehet, de a fényt mivel pótolják? A fényt fénnyel kell pótolni, állapították meg az ötletgazdák. De milyen fénnyel? A válasz egyszerű volt. Valamilyen speciális fénnyel.

február, Ausztria – Egy bécsi bőrdíszmű kereskedő, aki maga is több népszerű dalt szerzett, meghagyta a végrendeletében, hogy a temetésén senki se szomorkodjon. És hogy legyen alapja a jókedvnek, azt is megírta, hogy egy schramli zenekar játssza el a legújabb szerzeményét. Amikor a kereskedő meghalt, olyan bulit csaptak a temetésén, hogy még a sírásók is táncoltak.

február, India – Európai utazó tévedt Satrungiába. Útja során látott már néhány buddhista szentélyt, de ami itt tárult a szeme elé, elhinni sem nagyon tudta. Ennek a jelentéktelen kisvárosnak 863 temploma volt. Nyolcszázhatvanhárom, ismételte, és amikor elképzelte, hogy hosszú hónapok alatt bejárja mindet, arra gondolt, talán ez lehet a Buddhához vezető út.

március, Csehszlovákia – Új fonállal kísérletezett egy műanyaggyár. A fonalat Sylonnak keresztelték el. A Sylonból készült harisnya 12 gramm tömegű, és akár négyszáz napig is viselhető. Ez mesébe illő, mondták a kutatók és a gyár vezetői a bemutatón. Nem kell szemfelszedni és négyszáz napig harisnyát venni. Ült közöttük egy nő is. Uraim, mondta, ez tipikus férfigondolkodás. Spórolni a harisnyával? A nők négyszáz napnál sokkal hamarabb szeretnek új harisnyát venni, úgyhogy amiről azt gondolják, hogy előny, épp a termék hátránya. Nem lehet csak úgy, egyszerűen kidobni.

március, Svédország – A tanárok előtt is bemutatót tartott egy stockholmi egyetemista, aki diktálás után nem csak a szavakat volt képes visszafelé írni, hanem egész mondatok kanyarított fordítva. Ráadásul nem csak balról jobbra tud írni, hanem jobbról balra is írt. Az egyik tanár megkérdezte tőle, miféle haszna lehet a tudásának. Talán az orvoslásban hasznosíthatnák, mondta a fiú. Mert amikor beteg vagyok, egész jól elszórakozok vele.

március, USA – A feminizmus sikerei arra késztették a férfiakat, hogy létrehozzák a nők elleni ligát, amely többek között azt is kritizálta, hogy a házimunkában 50-50 százalékban vegyék ki részüket a nők és a férfiak. A házimunka női munka. A liga alapítója néhány hét múlva váratlanul lemondott. A barátnője csak akkor volt hajlandó hozzámenni, ha besegít a házimunkába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top