+ Színház

Mundruczó színdarabját megszavazhatod a legjobb német előadásnak!

A legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachkritik.de a 2016-os év 50 legjobb német előadása közé hat nemzetközi koprodukciót is beválasztott, köztük a Látszatéletet.

Versenyben az év legjobb előadása címért a Proton Színház Látszatélet című színdarabja Németországban

A legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachkritik.de a 2016-os év 50 legjobb német előadása közé hat nemzetközi koprodukciót is beválasztott. Ezek közül az egyik Mundruczó Kornél magyar társulatának darabja, melyre a nézők február 1-ig szavazhatnak!

Az előadás nyolc koprodukciós partnere közül négy német volt: a Theater Oberhausen, a berlini HAU Hebbel am Ufer, a drezdai HELLERAU és a Wiesbaden Biennale, producere Büki Dóra, a Proton ügyvezetője.

A színdarab legközelebb a magyar koprodukciós partner, a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorán látható 2017. március 20-án, 21-én és 22-én.

Az arc mint harctér, a bérlakás mint mikroszkóp, a színpad mint nagyítóüveg: az 1975-ben született Mundruczó Kornél színházművészete kis léptékben, éles körvonalakat használva reflektál a társadalmi viszonyokra, és ezáltal válik a Látszatélet egyszerre költői és politikai eseménnyé.

(Frankfurter Allgemeine Zeitung, Németország)

Mundruczó Kornélnak és a budapesti Proton Színháznak szokatlanul sűrű és jelentős politikai zeitstücköt sikerült létrehoznia. Miután kihunynak a reflektorok, a közönség először percekig néma, majd hosszan tartó tapssal jutalmazza a rendezést, a színpadképet és a színészeket.

(opernnetz.de, Németország)

Itt lehet szavazni!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top