+ Tudomány

Előbbre kellett állítani a Végítélet óráját

végítélet

1947-ben történt létrehozása óta (ekkor éjfél előtt hét perccel állt) a végítélet óráját 19 alkalommal állították át.

Előbbre állították 30 másodperccel a végítélet óráját: az emberiség csak 2 perc 30 másodpercre van a végzetes éjféltől – jelentették be tudósok.

2015 óta most először állították át a híres ítéletnapi órát, ezúttal az okok között Donald Trump amerikai elnök retorikáját is megemlítették.

Az atombomba készítői alapította szervezet – amelynek a tagjai között 15 Nobel-díjas tudós van – aggodalmát

a nacionalizmus világszerte tapasztalt erősödésével, Donald Trump elnöknek az atomfegyverekről tett kijelentéseivel, a globális felmelegedéssel, a világ biztonságának az egyre bonyolultabb technológiák közepette bekövetkező romlásával és a tudományos szaktudás növekvő figyelmen kívül hagyásával

indokolta.

1947-ben történt létrehozása óta (ekkor éjfél előtt hét perccel állt) a végítélet óráját 19 alkalommal állították át, 1953-ban két perccel éjfél előttre, amikor az Egyesült Államok a hidrogénbomba gyártásáról döntött, 1991-ben, a hidegháború végén távolodott a világ a végítélettől, az órát 17 perccel éjfél előttre állították át. 2015-ben 2 perccel állították előre a végítélet óráját, éjfél előtt három percre, akkor a nukleáris fegyverek korszerűsítésére és a klímaváltozásra hivatkozott a testület.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top