+ Film

Öreg dzsánki visszatér: Márciusban jön hozzánk a T2 Trainspotting

Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel a társaság történetének fonalát.

Danny Boyle filmrendező és a T2 Trainspotting sztárjai is felvonultak a film vasárnapi edinburghi világpremierjének vörös szőnyegén.

Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel az egykori heroinista társaság történetének fonalát.

Az 1996-ban bemutatott Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült – amely Dragomán György és Polyák Béla fordításában jelent meg magyarul -, a folytatás pedig a szerző Pornó című írásán alapul. A T2 Tainspotting azzal foglalkozik, hogy mi lett a ma már középkorú főhősökkel.

A film premierjén Ewan McGregor elárulta, hogy amíg nem olvasták el John Hodge forgatókönyvét, kicsit fáztak a film folytatásától, de aztán teljesen megnyugodtak:

Nagyszerű volt újra belelépni Renton, Spud és Begbie cipőjébe, és különleges élmény újra hallani a hangjukat.

Danny Boyle elmondta, hogy mindenképpen Edinburghban akartak forgatni, hiszen „ezek a történetek innen származnak”, és ezért döntöttek az edinburghi premier mellett is.

Boyle a folytatáshoz a film híres „válaszd az életet”-mottóját aktualizálta:

Válaszd a Facebookot, válaszd a Twittert, válaszd az Instagramot és reménykedj benne, hogy valaki, valahol figyel.

Boyle fiatal tehetséges filmesként forgatta a Trainspottingot. Azóta elnyerte az Oscar-díjat és a londoni olimpia megnyitó ünnepségét is ő rendezte.

A T2 Trainspotting március 2-tól látható a magyar mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top