+ Irodalom

Kemény idők jártak a dohányos osztrák prostituáltakra

A kisebb szolgáltatások ellenértéke egy szál cigaretta volt, a hosszabb és behatóbb aktusok tíz szál cigarettát, vagy egy szelet csokit és két szál cigit értek…

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1945.

október, USA – Ismeretlen tettesek behatoltak a chicagoi rendőrség székházába, és alaposan kifosztották. A helyszínre érkező rendőrök először azt állapíthatták meg, hogy a betörők kényelmesen dolgozhattak, ugyanis a nyomszakértők összesen hetven darab cigarettacsikket számláltak meg.

október, Argentína – A montevideói El Diarió című lap epésen megjegyezte, hogy előszeretettel menekülnek a náci hajók argentin kikötőkbe. A napokban bukkant föl a hatszáz tonnás, U-977-es tengeralattjáró Mar del Plata hadikikötője előtt, ahonnan bevontatták, a legénységet pedig rövid úton internálták. Sok halász panaszkodott a tengeralattjárókra, mert amikor felbukkantak, majd’ szívbajt kaptak tőlük.

október, Franciaország – Egy amerikai utasszállító repülőgép landolt Marseille repülőterén, a fedélzetén 24 méhkirálynővel, melyeket egy, nevének elhallgatását kérő férfi ajándékozott a Rhone-völgy méhészeinek, hogy megmentsék a kipusztulástól világhírű méhészetüket. Ugyanis a német megszállóknak, közismert alaposságukkal még arra is volt idejük, hogy rendszeresen irtsák a francia méheket.

november, Új-Zéland – A háborúba szövetségesként beszálló ország nem volt felkészülve a katonái ellátására, ezért a háború ideje alatt kénytelen volt pótolni a hiányosságokat. A háború elmúltával pazar ruhakonfekciós üzemek és cipőgyárak működtek, amelyek jó minőségű áruval látják el az ország lakosságát. Nem is beszélve az élelmiszeripar fejlődéséről, amelynek új profiljában helyet kaptak a főzelékszárító telepek.

november, Franciaország – Lefagyasztva indult útnak Madagaszkárról 30 ezer kiló zebuhús. A homokhátsági húsmarha húsát kivált kedvelték a párizsiak, de mire Marseille kikötőjén át a fővárosba érkezett, a rossz minőségű hűtőkocsiknak köszönhetően olyan bűzt árasztott, hogy nem volt ínyenc a talpán, aki vásárolt volna a kissé érett húsból.

november, Ausztrália – Leszerelő katonák érkeztek haza a kikötőbe, ahol feleségek ezrei integettek és ugráltak a parton. Az egyik férfi, miután leszállt a hajóról, majd kettéroppantotta a feleségét, ahogy átölelte. Itt vagyok, drágám, megjöttem, mondta a férfi. Az még csak hagyján, mondta az asszony, a kormány 240 ezer hold földet oszt szét a leszerelő katonák között.

december, Kína – Amikor az angolok visszafoglalták Hong Kongot, az elegáns Hong Kong Klubban rendezték be a tisztikaszinót, de legnagyobb meglepetésükre használhatatlanok voltak a biliárdasztalok. A várost 1941-ben elfoglaló alacsony japánok levágatták az asztalok lábait, mert nekik túl magasan volt a posztó. De mára nem csak a várost, az asztalokat is visszafoglaló angolok néhány inch-csel meghosszabbították az asztallábakat, és egyúttal elgondolkoztak azon, hogy háborús viszonyok között micsoda üzlet lehet az állítható lábú biliárdasztal.

december, Ausztria – Kemény idők jártak a dohányos osztrák prostituáltakra. A kisebb szolgáltatások ellenértéke egy szál cigaretta volt, a hosszabb és behatóbb aktusok tíz szál cigarettát, vagy egy szelet csokit és két szál cigit értek. Ehhez képest egy Leica fényképezőgépet 12 doboz, azaz kétszáznegyven szál cigiért lehetett kapni. Talán ennek is köszönhető, hogy az örömlányok nem preferálták a hobbifotózást.

december, Brazília – Megszökött tíz leprás a Sao Paolói lepratáborból, egészen Rio de Janeiróig jutottak. A nyomozókat kijátszva elvegyültek a mozilátogatók között, kávéházak teraszain ültek és élvezték a szabadságot, miközben a táborban uralkodó borzalmas körülményekről szóló mesékkel szórakoztatták az embereket, akik a történeteket hallva nem csodálták, hogy megszöktek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top