+ Irodalom

Csődbe ment az Alexandra könyváruházlánc?

2015 nyarán kezdődött az Alexandra átszervezése, akkor még azt mondták, hogy a megváltozott vásárlói igényekhez igazodnak.

2015 nyarán kezdődött az Alexandra átszervezése, akkor még azt mondták, hogy a megváltozott vásárlói igényekhez igazodnak.

A cég kintlévősége szakmai körök szerint eléri az ötmilliárd forintot, ezért a kiadóknak sem tud fizetni. A Libri, a Líra és a Kossuth Kiadó máris úgy döntött, hogy visszahívja könyveit az Alexandra bolthálózattól. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a Hír TV-nek azt mondta: a cégháló csődje súlyosan érinti a könyvszakmát – írja a hirtv.hu.

Több milliárd forintról beszélünk, a mi megítélésünk szerint 2-3 milliárd forint tartozást halmoztak föl. Jelen pillanatban az elnökség mindent elkövet annak érdekében, és természetesen, ha szükséges, jogi lépéseket teszünk, szakmai egyeztetéseket kezdeményezünk, hogy ezt a helyzetet, amennyire lehet, mármint a kárt próbáljuk minimalizálni, de ez a magyar kulturális élet legnagyobb hatású szakmájára, a könyvszakmára most súlyos következményekkel járhat

– mondta el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója, Kocsis András Sándor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top