+ Irodalom

Tudod, mi az a Nemzeti Lobotómia?

Nemzedékeken keresztül húzódó agyatlanodási aktus, melynek hatására áthatóvá válik a határtalan hagymáz…

Leletek a Nomád Nagyszótárból

Írta: Tillmann J. A.

ÁLMODIK Alvásközben működő képzelőtehetsége holmi öszve nem függő, tarka, hiú képekkel, tüneményekkel foglalkodik. Átv. ért. éber létére a képzelet szüleményeit valóságnak veszi. (Czuczor és Fogarasi szíves közlése)

DIGITÁLIS TEMETÉS 1) Holttá vált társak hálózati hozzáférhetőségének hosszas tűnődés nyomán („Reggel virágzik és sarjad, és estvére elhervad”), vagy hirtelen mozdulattal történő törlése. 2) (kapcsolati) Tévesnek vagy hiábavalónak bizonyult összeköttetések megszüntetése. 3) (hulladékkezelési) Fölöslegessé vált tartalmak, folderek, tárlók etc törlése.

EGÉRFOGÓ Csalétekkel ellátott sajátságos készület, csaptató, vagy kaliczka formára, mely a torkoskodó egeret vagy lezúzza, vagy a kaliczkába rántja. (Czuczor és Fogarasi szíves közlése)

FÉRCBÚK Lapjain a folyamatosan változó véletlenek peregnek. Amit az esetlegesség ereje; a kontingencia kegye éppen eléd vet. Lehet a koordinátarendszer kirajzolódása a káoszban, egy kiút felsejlése, vagy akár valaminek kezdete. Ám többnyire csak kutyák, macskák, szépségek és rémségek, meg mindenféle csacskák.

GYÖNYÖR jelent oly valamit, miből a lágyság, ellágyulás, elolvadás ered, vagyis jelenti a kellemes érzéseknek kifolyását, éldelését, melyek a fogékony kül- és belérzékeket édesen meghatják, s az öröm leggyöngédebb élvezetében részesítik. (Czuczor és Fogarasi szíves közlése)

INNOVÁCIÓBŰNÖZÉS 1) Notórius, megélhetési vagy libidinózus újítási kényszerből előálló környezetszennyező tevékenység. 2) A technológia és tőke fúziójából fakadó esztelen gyorsulás, minek folytán nemcsak az eltűnés fúriája fejti ki fokozódó erejét, hanem a legjelentéktelenebb dolgok is szupernovává fújódnak fel. A tegnap bevált keresztezi a ma kialakuló szokásokat és szabványokat, amelyek már holnap sem lesznek használhatóak.

LÉGTÜNDE Regés szellem, mely a légben lakik, s kitünő sajátsága a légkönnyüségü lebegés. (Czuczor és Fogarasi szíves közlése)

NEMZETI LOBOTÓMIA Nemzedékeken keresztül húzódó agyatlanodási aktus, melynek hatására áthatóvá válik a határtalan hagymáz. A végsőkig kiüresített közbeszédben, a felcsúti hőfokra fejlesztett turbófurkóságban, továbbá a hozzá fogható minéműségű nemzeti dizájnban, habosított háromszínű hazafyaskó kiszerelésben mutatkozik meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top