+ Film

Magyar animációs tigrisrománc a Berlinálén

Olyan filmet szerettem volna létrehozni, amelyben a vizualitásnak különösen fontos dramaturgiai szerepe van – meséli Lovrity Anna Katalin, a Vulkánsziget című animációs rövidfilm rendezője.

Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című animációs rövidfilmje is meghívást kapott a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Generation nevű programjába. A diplomafilmnek a február 9-én kezdődő Berlinálén tartják a világpremierjét.

Az 1978-ban létrehozott Generation programban a vetítésekhez kapcsolódva számos oktatási célú kísérőprogramot és beszélgetést szerveznek a fiatal közönség számára. A válogatásban bemutatkozó filmek a Kristály Medve-díjakért és a Generation-zsűri díjaiért versenyeznek.

Lovrity Anna Katalin 2016-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékének (MOME Anim) mesterképzésén. Jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője, amelynek keretében már következő filmtervét készíti elő.

A Vulkánsziget című kilencperces digitális rajzanimáció egy mágikus szigeten játszódik, ahol a főszereplő fiatal nőstény tigrisnek egy idősebb hím közeledésével kell szembenéznie.

Olyan filmet szerettem volna létrehozni, amelyben a vizualitásnak különösen fontos dramaturgiai szerepe van: a környezet és a táj bemutatása, hangsúlyos jelenléte segíti a nézőt a szimbolikus és asszociatív elemekkel tarkított történet megértésében

A Vulkánsziget producere Fülöp József, vágója Czakó Judit volt.

A MOME Animról az elmúlt években sorra kerültek ki a világ legjelentősebb filmfesztiváljaira meghívott pályakezdő alkotók. 2016-ban Andrasev Nadja A nyalintás nesze című diplomafilmje a cannes-i filmfesztivál Cinéfondation programjában megosztott harmadik díjat nyert, míg 2014-ben Bucsi Réka Symphony no. 42 című munkáját a Berlinale rövidfilm-versenyében mutatták be, később pedig bekerült az Oscar-díj animációs rövidfilm kategóriában a legjobb tíz film közé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top