+ Irodalom

Féltékenységből kopaszra nyírta gyönyörű feleségét

Egy kisvárosban élt három gyermekével és gyönyörű feleségével egy férfi. Az asszony olyan szép volt, hogy a férfit őrületbe kergette a féltékenység, és egy utcai sétájukról hazatérve magából kifordulva üvöltött.

október, Algéria – A Bel Abbes nevű városka jómódú borkereskedője egyik napról a másikra eltűnt, és két hét múlva is csak a hullája került elő. Búcsúsorai pontosan értelmezték látványos halálát. Lement a pincéjébe, csapra ütött minden hordót, és belefojtotta magát a bortengerbe, mert gondolatai sehogyan sem viselték a felesége halálát.

október, Montenegró – Dulcigno városában nagy feltűnést keltett egy sétáló leányzó, aki Antivari környékéről érkezett a vőlegénye házához. Ősrégi szokás, hogy a férjhez menő lányok nyilvánosságra hozzák a hozományukat. A lány harmincezer pengőt érő, arannyal, ezüsttel és drágakövekkel ékesített fejdíszével hozta nyilvánosságra, mivel lép a házasságba.

november, Szlovákia – Egy kisvárosban élt három gyermekével és gyönyörű feleségével egy férfi. Az asszony olyan szép volt, hogy a férfit őrületbe kergette a féltékenység, és egy utcai sétájukról hazatérve magából kifordulva üvöltött. Vagy elhagylak, vagy levágom azokat a csigákba bodorított szőke fürtjeidet. Az asszony az utóbbit választotta, mire a férfi ollót fogott, és kopaszra vágta a nő hajátt. Ha eddig nem, ezután biztos, hogy minden férfi az asszonyt nézte.

november, Dánia – Möen szigetén hosszú heteken át rettegésben tartották az embereket a tengeri sasok, amelyek eddig halakkal táplálkoztak, de ezúttal megtámadták a legelőre kicsapott háziállatokat és a kisebb gyerekeket is. A pohár akkor telt be, mikor a sziget halászegyesületének ősz hajú elnöke a part mentén lerakott fenékhorgait ellenőrizte, és a sasok rárontottak. A férfi a zsebkésével védekezett, de ha a partról nem jött volna segítség, széttépik a madarak. A hírre mesterlövészek szállták meg a szigetet, ami még rémületesebbé tette az álmatlan éjszakákat.

november, Kína – Egy soochowi férfi azzal kereste a kenyerét, hogy nem csinált semmit, naphosszat a körmét növesztette. Amikor a körme elérte a 8-10 centiméter hosszúságot, levágta, és elvitte a helyi patikushoz, aki gyógyszert készített belőle, és annyi pénzt adott a szép és tiszta körmökért, amennyiből bőven megélt, amíg ki nem nőtt újra a körme.

december, Uganda – Nyolcévi kemény munkával elkészült az entebbei vasútvonal, amely meglehetősen nehéz terepviszonyok között kanyargott. A vonat első, ünnepi útján elefántcsorda állt keresztbe a síneken. A mozdonyvezető az összes forró gőzt kifújta, hátha azzal elkergeti az elefántokat. Csakhogy a fújtató gőzt a vasparipa agresszív támadásának vélték az elefántok, és még sokáig kergették az állomásra visszatolató mozdonyt.

december, Mexikó – Tornádó támadt St. Luis Potosira, ahol többek között elpusztította egy tehetős ember csinos házát, amit, persze, tornádó ellen is biztosított. Csakhogy a kötvényt nem találták sehol, mert elvitte a tornádó. Nagy volt a család bánata, keseregtek naphosszat. Ám épp egy hét telt bele, mikor egy férfi jelent meg náluk, aki százötven kilométert utazott azért, hogy átadja a mezőn talált kötvényt.

december, Horvátország – Megrendezték az első szürrealista kiállítást Zágrábban. A tömeg tódult a kiállítótermekbe, hangosan kacagtak a képek összevisszaságán. A kiállítók, hogy tompítsák ezt a soha nem látott vad szín- és tárgyorgiát, papírszalvétákat ragasztottak a képek köré.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top