+ Irodalom

Házasodási láz égeti magas hőfokon a szerelmes szíveket

Egy nemrég férjhez ment asszony szerint különös erotikus töltete van nagyközönség és hivatalos személy előtt beismerni a vágyainkat és azt mondani, hogy igen.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1941.

október, Bulgária – A főváros rendőrfőnöksége kiállítást nyitott Szófiában. A kiállításon az elfogott szovjet ejtőernyősök és vízi úton partra szállt ügynökök felszereléseit mutatták be. A látogatók szerint az izgalmas kiállítás még hatásosabb lett volna, ha a vitrinekben néhány ügynököt is közszemlére tesznek.

október, Franciaország – Ez idő tájt már szinte sehol nem használták gyógyászatra a piócát, ellenben a franciák ragaszkodtak hozzá, és gyakran került elő a piócás üveg érvágás helyett. A pióca véralvadásgátló anyagot juttat a vérbe, ami kivált alkalmas trombózis és éreltömődés esetén, csak akkor okozott némi gondot, ha a páciens vérzékeny volt.

október, USA – Egy nagy washingtoni vallási egyesület táviratban intézett kérdést Sztálinhoz. Azt szerették volna tudni, hogy igaz-e az a hír, amely szerint a Szovjetunióban most már mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását. Mert ha így van, akkor az egyesület hajlandó több ezer Bibliát elküldeni Sztálinnak. Hogy oroszul vagy angolul, az már nem vallási kérdés.

november, Olaszország – Egy asszony magánkívüli állapotban kiabált a piacon. Tilos gesztenyéből édességet készíteni, tilos tojásból likőrt kavarni, tilos eladni a húskonzervet, a narancsnak, citromnak és mandarinnak olyan magas árat szabtak, hogy nem lehet se eladni, se megvenni. Emberek, mondjátok meg, mi lesz itt megfizetve? Senki nem válaszolt. Egy narancs leesett az asztalról, és nő lába elé gurult.

november, Spanyolország – Cordoba egyik mozijában német filmet vetítettek, amitől jó néhányan idegesek lettek, elővették a könyvek mögé dugott gumibotot, és elindultak, hogy móresre tanítsák a német filmek szimpatizánsait. Teltházas nézőteret találtak, amelyen sok német néző is ült. Az indulattal együtt jó érzés is eltöltötte őket, nem jöttek hiába, szinte mindenkit elagyabugyáltak.

november, USA – Arizona állam kormányzója fölküldött négy repülőgépet háromszáz méter magasba, hogy onnan készítsenek légi felvételeket az államról. A magasságot szigorúan tartották, így egy képkockán 30 négyzetkilométernyi terület látható. Amikor elkészültek a felvételek, egy éven át rakosgatták őket, mire összeállt az állam részletes légi térképe. Arizona területét százezer felvétel fedte le.

december, Francia Guinea – Ebben az évben annyi banán termett, hogy nem tudtak vele mit kezdeni. Egy eszes pasas aztán kifundálta, mi lenne, ha szeszt főznének a banánból és a gépeket ezzel hajtanák. Az ötlet bevált, egy tonna banán nyolcvan liter üzemanyagot adott. A gépek hónapokig banánillatot pöfékeltek.

december, Görögország – A közbiztonságügyi miniszter fölkérte a lakosságot, ha lehet, járjanak nyitott szemmel, mert neki az a meggyőződése, hogy az angolok kémeket, ügynököket és összeesküvőket dobna le közéjük, hogy minél rosszabbul érezzék magukat, akadályozzák az ellátást, és nyugtalanságot keltsenek. A bejelentés hallatán nyugtalanság lett úrrá az embereken.

december, USA – Házasodási láz égeti magas hőfokon a szerelmes szíveket. A házasságkötések száma 25-30 százalékkal emelkedett. Egy nemrég férjhez ment asszony szerint különös erotikus töltete van nagyközönség és hivatalos személy előtt beismerni a vágyainkat és azt mondani, hogy igen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top