+ Film

Ki mennyit keresett 2016-ban a filmsztárok közül?

Scarlett Johansson amerikai színésznő lett a legtöbb bevételt hozó filmsztár 2016-ban a Forbes üzleti magazin friss listája szerint.

Scarlett Johansson (fenti képen) amerikai színésznő lett a legtöbb bevételt hozó filmsztár 2016-ban a Forbes üzleti magazin friss listája szerint.

Első helyezése mindenekelőtt az Amerika Kapitány: Polgárháború című képregénymoziban, valamint az Ave, Cézár című szatírában játszott szerepeinek köszönhető. Épp az utóbbi film segített neki túlszárnyalni Amerika Kapitány-beli partnerei, Chris Pratt és Robert Downey Jr bevételeit.

A 32 éves Johansson filmjei 1,2 milliárd dollárt hoztak idén a világon, az Amerika Kapitány: Polgárháború egyedül 1,15 milliárdot.

A Boxofficemojo.com adatai szerint a májusban bemutatott szuperhősmozi nyerte idén a filmes bevételi versenyt. A filmben a Marvel-képregények hősei, a Vasember, a Pókember, a Fekete Özvegy és a Hangya csapnak össze a Disney Amerika Kapitányával.

Bár Margot Robbie 26 éves ausztrál színésznő idén pihenőévet tartott, 1,1 milliárd dollárra becsült bevétellel mégis ő foglalja el a toplista negyedik helyét két Warner Bros-produkciónak, az Öngyilkos osztagnak és a Tarzan legendájának köszönhetően.

A Frobes listáját túlnyomórészt képregény- és szuperhősfilmek töltötték meg idén, az említetteken kívül kiemelkedő jövedelemhez juttatta sztárjait a Deadpool és a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala is.

Felicity Jones 33 éves brit színésznő először került fel a listára a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, az Inferno című Dan Brown-thriller és a Szólít a szörny című, gyerekeknek szóló alkotásokban vállalt szerepei miatt. Filmjeinek 805 millióra becsült jövedelme a kilencedik helyhez volt elég.

A Forbes becslései a vezető hollywoodi színészek filmjeinek globális jegyárbevételei alapján készülnek, animációkat azonban nem vesznek számításba, így kimaradt idén az 1,02 milliárdos bevételt eredményező Szenilla nyomában című Disney-rajzfilm.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top