+ Életmód

Miniszoknya-háború Izraelben

A kneszet múlt hónapban fogadott el új öltözködési szabályrendszert, amelynek betartása kötelező minden tizennégy év fölötti dolgozónak és látogatónak.

Miniszoknya-háború tört ki az izraeli parlamentben, a kneszetben, miután „illendőségre” hivatkozva nem engedtek be több, parlamenti képviselő munkatársaként dolgozó nőt, mert „túl rövid” volt a szoknyájuk – értesült a Háárec című újság honlapja szerdán.

Szerdán negyven női dolgozó tiltakozott a kneszet jeruzsálemi épülete előtt az intézményben elfogadott öltözködési szabályok szigorodása, konzervatívabbá válása ellen. A kneszet felügyelői ezen a napon is egy órán át várakoztattak tíz, demonstratív szándékból rövid szoknyában érkező nőt.

Manuel Trajtenberg, a Munkapárt hatvanhat éves férfi képviselője szolidaritásból levette zakóját és ingét, és trikóban haladt át a bejárat biztonsági ellenőrzésén. „Holnap már mindannyian burkát viselünk” – közölte eközben.

Hétfőn, majd kedden két parlamenti dolgozót is feltartóztattak szoknyahossza miatt az épület bejáratánál, ami kiváltotta a parlamenti segédek nem hivatalos szakszervezetének rosszallását.

A kneszet múlt hónapban fogadott el új öltözködési szabályrendszert, amelynek betartása kötelező minden tizennégy év fölötti dolgozónak és látogatónak: az új előírások szerint a nők szoknyája vagy ruhája maximum öt centiméterrel érhet térdük fölé.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Fényt az éjszakába szerint:

    Nagyon vicces

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top