+ Irodalom

Hogyan vetkőztették meztelenre a kirándulócsoportot a borszéki erdőben?

Egy tizenhat tagú kirándulócsoport a borszéki erdőben találkozott egy pásztorfiúval, aki fölajánlotta, hogy elvezeti őket egy csodálatos és meseszép forráshoz. A csoport az erdő mélyébe követte a fiút, ahol egyszer csak hármat döngetett baltája fokával egy odvas fán…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1934 – a képen a titokzatos borszéki erdő

július, Anglia – A liverpooli kikötőbe érkezett hajóról gyapotbálákat rakodtak a munkások. A rakomány alján két szingaléz férfi összeaszott holttestére bukkantak. A rakodók úgy sejtették, ebédidőben szundíthattak el, s mikor újra elindult a munka, nem vették észre őket. Haláltusájukban nagy kárt okoztak a vállalatnak, tucatnyi rájuk pakolt gyapotbálát téptek szét.

július, Szerbia – Egy belgrádi férfi aznap reggel orvoshoz indult, hogy elvégeztesse a kormány új rendeletébe foglalt házasság előtti orvosi vizsgálatot. Megállapították, hogy gyenge a tüdeje, a szíve néha félrever, rossz a szeme, és van valami a májával is. A férfi az orvosi bizonyítvány ellenében megkapta a házassági engedélyt, de mikor a menyasszony értesült a vőlegény egészségi állapotáról, elhalasztotta az esküvőt.

július, Egyiptom – Motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a Níluson egy aranyat szállító hidroplán. Dél-Afrikából Londonba vitte a 6.000 fontsterling értékű rakományt. Egész éjjel motorcsónakos rendőrök köröztek körülötte, a parton is folyamatos volt a járőrözés, az aranynak reggelre mégis nyoma veszett. A rendőrök évekig figyelték egymást, hátha valamelyikük hirtelen meggazdagodik.

augusztus, Románia – Egy tizenhat tagú kirándulócsoport a borszéki erdőben találkozott egy pásztorfiúval, aki fölajánlotta, hogy elvezeti őket egy csodálatos és meseszép forráshoz. A csoport az erdő mélyébe követte a fiút, ahol egyszer csak hármat döngetett baltája fokával egy odvas fán, mire három felfegyverzett álarcos bandita ugrott elébük. A turistákat meztelenre vetkőztették, majd kereket oldottak. A pucéran visszatérő tizenhat túrázó emlékezetes látványosságot nyújtott a fürdőhelyre kikapcsolódni járó vendégeknek.

augusztus, Csehszlovákia – Azon a nyáron olyan nagy szárazság volt, hogy az Olmütz melletti Bolouc faluban már csak egyetlen kút fenekén találtak kevéske vizet. A vízért tülekedők végül bicskával rontottak egymásnak. A rendőrség négy vérben ázó legényt fogott le, és szállított az olmützi börtönbe, ahol mindannyian kaptak egy-egy pohár vizet.

augusztus, Anglia – Egy Dudley-i áruház vezetőnője, aki előző nap magával vitte a kulcsokat, lekéste a buszt, minek köszönhetően közel negyven dolgozó várakozott az épületen kívül. Egyszer csak nagy robajra lettek figyelmesek. Összedőlt az áruház felújítás alatt lévő szárnya. A dolgozók azonnal hívták a mentőket és tűzoltókat, hogy kimenekítsék a felújítást végző munkásokat, akik szintén kihívták a mentőket a dolgozók miatt, de ők ez idő tájt a szabad ég alatt reggeliztek.

szeptember, USA – New York utcáit elárasztották a pirosra festett fülcimpával sétáló hölgyek. A legújabb divatőrület szerint a cimpának épp olyan ingerlően fényes pirosnak kell lennie, mint a körmöknek. A természet adta színekkel elégedetlen hölgyek jól tudják, minél harciasabbra színezik magukat, annál inkább felkeltik a harcias férfiak figyelmét.

szeptember, India – Kalkuttában fölerősödtek a zavargások, mikor a kormány egy rendeletben megtiltotta a rendőröknek a gázmaszk viselését, így könnygázt sem tudtak használni. Na, végre, kiabálta az egyik férfi, így legalább egyenlő a küzdelem. Eszednél vagy, vágott oda egy rendőr, ebben a melegben gázmaszkot viselni kész öngyilkosság.

szeptember, Afganisztán – Hajnalodott. Kétszázhatvan férfi, nő és gyerek szunyókált békésen Kaptagano falucskában. Először egy kisfiú ébredt föl, valami furcsa hangot hallott. Aztán az anyja is fölemelte a fejét, majd visszadőlt a párnára. Akkor hirtelen megmozdult a házfal, és sötétség szállt a szobára. A földomlás maga alá temette az egész falut.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top