+ Színház

Hogyan olvassunk ki élettörténeteket a fotóalbumból?

Egy család megelevenedő fotói, egy sorsával megbékélő asszony válogatásában. Egy család élete. Egy porcelán baba törött darabjai. – Almássy Bettina darabja a Trafóban.

Almássy Bettina: Családi Al-Bumm

Egy család megelevenedő fotói, egy sorsával megbékélő asszony válogatásában. Egy család élete. Egy porcelán baba törött darabjai.

Töredékesség jellemzi a történetet is, hiszen a képek nem kronológiai sorrendbe kerülnek beragasztásra, és vannak köztük homályosak, és vannak élesek, meggyürködöttek, vértől átitatottak… ezt követve az előadás is felszámolja a lineáris cselekményábrázolást, szubjektívvá tesz tért-időt, olykor csak később megértetve az ok-okozati összefüggéseket. A néző történetmozaikokból rakhatja össze a saját verzióját a látottakról, ezzel rákényszerül, hogy konstruktívan vegyen részt a drámában.

Szereplők: Seress Zoltán, Hajduk Károly, Balsai Móni, Hasenfratz-Szegvári Júlia, Szorcsik Kriszta, Egri László, Domahídy László, Szabolcsi-Lázár Enikő, Pallagi Melitta, Gábri Nikolett, Pilnay Sára, Gelányi Bence, Kovács Olivér, Horák Panna, Horák Maja

Zeneszerző: Tóth András (Bartók-Pásztori és Egressy Béni-díjas), Jelmez: Szorcsik Kriszta, Festmények: Kusovszky Bea, Rendező: Almássy Bettina

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top