+ Irodalom

Miért követték el a legtöbb öngyilkosságot kedd délben?

New Yorkban az elmúlt évben 1478 öngyilkosságot regisztráltak. A nehéz sorsú emberekért lázas buzgalommal dolgozott az életmentő liga, élén egy volt lelkésszel. A fölmérésekből megállapították, hogy a legtöbb öngyilkosság kedden, és főként kedd délben történt…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1932 – karácsony nagybevásárlás New Yorkban, 32-ben.

április, Litvánia – 42 éve pereskedett a kormány Naujamlesta falucska lakosai ellen, mert szorosan a falu határában húzódó erdőből vágták ki a tüzelőjüket, csakhogy az erdő az államé volt. Először pénzbüntetéssel próbálkozott a kormány, végül, mert fizetni nem tudtak, a falu mind a 400 lakóját elzárásra ítélték. Mivel a helyi fogda csak tízszemélyes volt, egymást váltogatva, rotációban ülték le a büntetésüket.

április, Németország – Schlezwig-Holstein kocsmárosa minden reggel kiugrott földszinti szobájának ablakán, hogy a tiszta és hűs levegőn fölfrissítse magát. Egy alkalommal névnapi ünnepségen járt a szomszédos faluban, és az éjszakát is ott töltötte, csakhogy a háló az emeleti szobában volt. Az ablak alatt találtak rá jócskán összetörve.

április, Franciaország – Egy párizsi szabómester kísérletei alapján megszületett a legújabb, férfiaknak ajánlott parfüm, amely ellenállhatatlan vonzerőt biztosít használójának. Az illatszerben leheletfinoman keveredett a dohányszag, a bőrszag, és az istállószag.

május, Egyiptom – Kairó egyik szűk utcájában működtek az ószeres boltok, melyek közül a használtruha-kereskedés különösen nagy forgalmat bonyolított. Aznap egy asszony lépett az üzletbe, elhasznált kabátjáért szeretett volna egy kevéske pénzt kapni. Miután megegyezett az árussal, hosszas keresgélést követően kiválasztott a férjének egy elnyűtt pulóvert, amelyért kifizette a kabát árát.

május, Kanada – Hosszú menet indult Montreálból a sínpálya mentén, hogy a várostól távol elvégezzenek egy rituális ceremóniát. Mikor megálltak, hatalmas gödröt ástak. Ekkor az angol király követe kijelentette, hogy ezentúl a kanadai vasúttársaság csak kézműveseket alkalmaz az építkezéseknél. Majd eltemettek egy kotrógép-makettet.

május, USA – New Yorkban az elmúlt évben 1478 öngyilkosságot regisztráltak. A nehéz sorsú emberekért lázas buzgalommal dolgozott az életmentő liga, élén egy volt lelkésszel. A fölmérésekből megállapították, hogy a legtöbb öngyilkosság kedden, és főként kedd délben történt. Az emberek vasárnap áttanulmányozták az álláshirdetéseket, hétfőn munkára jelentkeztek a megadott címeken, és kedden elutasították őket.

június, Paraguay – Óriási pánik tört ki a fővárosban. Az ég egyik pillanatról a másikra vérvörösre változott. Az emberek az utcákra özönlöttek és megrohamozták a templomokat, mert azt hitték, hogy itt a világ vége. A lelkészek hosszú szónoklatokkal próbálták megnyugtatni a tömeget. Másnap, ahogy a világnak mégsem lett vége, a vulkánokra kezdtek gyanakodni.

június, Japán – Egy tokiói pilótának megtetszett egy gésa, és megkérte a kezét, de a nő visszautasította. Jól van, mondta a pilóta, akkor legalább repülj velem az égben egy kicsit, szép emléknek az is megfelel. A gésa beleegyezett, és fölszálltak. A kellemes sétarepülésről egyedül tért vissza a pilóta. A hirtelen jött szerelem hirtelen múlt el. A lányt 2500 méter magasságban kidobta.

június, Lettország – Hosszú gyászmenet haladt végig Riga utcáin. A menet élén egy zenekar játszott bús, szomorú dalokat, utána a gyászfátyolos kocsi következett, benne egy gyümölcsös ládával. A hosszú menettel a közönsége is együtt haladt. Búcsúztak az emberek a déligyümölcsöktől, a narancsoktól és banánoktól, mert a kormány megtiltotta a behozatalukat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top