+ Tudomány

Ruanda visszakéri a tudományos céllal gyarmatosított emberi koponyákat Németországtól

A Luschan-kollekcióban nagyjából 5600 koponya szerepelt, ezeket Felix von Luschan kutató gyűjtötte össze 1885 és 1920 között.

Több mint ezer emberi koponya került egykor a hajdani német gyarmatokról berlini gyűjteményekbe az ARD csatorna Fakt című műsora szerint.

A koponyák részben a hajdani gyarmattartók ellen lázadó felkelőktől származhatnak, akiket a német katonák kivégeztek, és testrészeiket kutatási célokra Berlinbe küldték.

A magazin a Porosz Kulturális Örökség Alapítvány nyilvántartására hivatkozott. Az alapítvány 2011 végén a gondozásába vette az úgynevezett Luschan-kollekciót, amelyben nagyjából 5600 koponya is szerepelt, ezeket Felix von Luschan kutató gyűjtötte össze 1885 és 1920 között.

A földi maradványokat eredetvizsgálatnak vetik alá, és azt is tisztázzák, hogy a gyűjtemény eredeti listája megegyezik-e a kollekció valódi tartalmával. Csak biztos tudományos alapokon lehet arról dönteni, mi legyen a maradványok sorsa – mondta az alapítvány szóvivője.

Ruanda berlini nagykövete kérte, hogy az emberi maradványokat adják vissza hazájuknak.

 

2 hozzászólás

2 Comments

  1. obsitos szerint:

    Mikre ráérnek emberek !!!
    Ott van nekik a polgárháborúból egymillió (!) mindenféle koponya, de semmi nem elég, most még szívatják a volt gyarmatosokat, de jól teszik !!!

    • ikvafalvy szerint:

      No mit gondosz ez kinek az otlete volt?
      Nem a szerencsetleneke!
      A kommunista vilag jott elo ezzel a baromsaggal!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top