+ Irodalom

Hogyan született meg a fán való halott guggolás csúcsa?

Az őrült rekordállítási kísérlet miatt olyan törvényt hoztak Texasban, amely 24 órában maximálta a rekordállításra fordítható időt. Legutóbb egy fiú a fán való guggolás rekordkísérletében a harmadik héten zuhant a földre…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1931 – Ackerman farmer olvas a fán való guggolásról

július, Románia – Bukarest legnagyobb székesegyházának csak a nagy ünnepeken szólalt meg a harangja, vagy akkor, ha valami különösen súlyos veszedelemre figyelmeztetett. Ezen a nyári éjszakán pontban éjfélkor harangzúgásra riadtak az emberek, senki nem tudta, mi történt. Úgy fél kettő tájban jött az első hír, hogy egy szökött őrült igyekezett Szent Péterhez, akihez, ismeretei szerint, a székesegyház harangján keresztül vezet a mennyei út.

július, Svédország – A Stockholm és Karlsberg között támadt szokatlanul erős zivatar után vörös férgek milliói borították el a földeket és háztetőket. A tudósok szerint egy forgószél ragadhatta a magasba őket. Jó-jó, mondták az emberek, forgószél. De nem is az a kérdés, hogy kerültek olyan magasba, hanem inkább az, hol a fenében tenyészik ennyi vörös féreg?

július, Spanyolország – A terroristák legújabb célpontjai a kolostorok lettek. Santa Fébe is megérkezett egy különítmény, hogy felgyújtsa a kolostort, ám a lakosok nagy tömege elűzte őket. Látva, hogy az autó Atarfe község felé menekül, értesítették a szomszédokat, akik felkészültek a terroristák fogadására, és szitává lőtték az autót, amelyben, hogy, hogy nem, egy mérnök utazott.

augusztus, Jugoszlávia – A jugoszláv püspök Barbarovóba utazott, hogy papi segédlettel levegye az átkot a helyi lakosokról, amely közel ötven éve nyomorította a lelküket. Az átkot egy bolgár püspök mondta ki a falura, ahol rövidebb ideig vendégeskedett, s mire visszatért a lovához, hogy útnak induljon, ellopták a nyergét.

augusztus, Görögország – Egy kereskedő baktatott hazafelé a Szaloniki környékén húzódó erdőben, mikor egy útonálló támadt rá. Elvette a pénztárcáját, az óráját, arany- és gyémántgyűrűjét, és öltözete ékkövét, a briliánstűt. A rabló néhány lépés után gondolt egyet, és fegyverével vetkőzésre kényszerítette a kereskedőt, nehogy már azt a pazar ruhát rajta hagyja, cserébe neki adta a mocskos gönceit. Szomorúan ballagott haza a kereskedő, s az erdőből kiérve dühödten vágta zsebre a kezét. A bolond rabló, kacagott a férfi, a rongyos ruhában hagyta a zsákmányokat.

augusztus, USA –Az őrült rekordállítási kísérlet miatt olyan törvényt hoztak Texasban, amely 24 órában maximálta a rekordállításra fordítható időt. Legutóbb egy fiú a fán való guggolás rekordkísérletében a harmadik héten zuhant a földre. A rekordot érvénytelenítették, mert nem lehetett tudni, hogy már a fán való guggolás közben is halott volt-e. Bár akkor meg a fán való halott guggolás csúcstartója.

szeptember, Anglia – A Vöröskereszt bálján több hivatalos szünetet is beterveztek arra az esetre, ha a mulatságon résztvevőket elszólítja a szolgálat. Szükség is volt rá, egy riasztásra frakkban és szmokingban autóztak a véradók a kórházba, ahol vérüket adták a sérülteknek, majd mintha mi sem történt volna, ugyanolyan jó kondícióban folytatták a pezsgő mulatozást.

szeptember, Franciaország – Egy lyoni gyáros fia, dacára a nagy vagyonnak, szerényen élt, kerülte a szerencsejátékokat és a nőket, mégis gondnokság alá helyezték. A fiatalember tüdőbajban szenvedett, ezért dohányozni sem volt ildomos neki, de nem bírt ellenállni a Havanna-szivaroknak, s ha nem szívhatta, hát tucatszámra égette el őket a kandallóban, hogy füstjét némiképp beszívhassa.

szeptember, Jugoszlávia – Egy Belgrád melletti kisközség tisztviselője jó ideje szenvedett gyógyíthatatlan gyomorbajban, az orvosok sem tudták kikúrálni. Erre a férfi bedühödött, és radikális módszerhez folyamodott. Háromszor negyvenhárom napon át nem evett semmit, csak citromot, amelyből összesen 2000 darabot fogyasztott el. A férfi 22 kilót fogyott, és makkegészséges lett. Az orvosok följegyezték az újszerű metódust, de javasolni senkinek nem merték.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top