+ Gasztro

Katedrális néven luxuséttermet nyit a püspökség a szegedi Dóm tér alatt

Mindez úgy kezdődött, mint a mesében, furcsa véletlennek köszönhető az étterem megszületése, amiről a diningguide.hu magazinnak mesélt a püspökkel összefutó vállalkozó, Dallos Ferenc.

Mindez úgy kezdődött, mint a mesében, furcsa véletlennek köszönhető az étterem megszületése, amiről a diningguide.hu magazinnak mesélt a püspökkel összefutó vállalkozó, Dallos Ferenc.

Kicsit olyan ez majdnem, mint a mesében, hiszen szinte véletlenszerűnek lehet nevezni a találkozásunkat. Budán található az All in Delicates nevű kis gasztronómiai helyem, és hetente egyszer főzök a barátaimnak, ismerőseimnek, ahol egy alkalommal a társaság tagja volt Kiss-Rigó László püspök úr is. Majd még egyszer betért hozzám, és mivel a Deli falára az én kis falum van felfestve a templomával együtt, kellemes beszélgetés kerekedett közöttünk. Persze a vallásosságom volt a kezdeti téma, ami végül nem tett hozzá a mostani közös munkánkhoz – nevet -. Így indult a mi nagyon jó kapcsolatunk.

És hogy mi lesz az étlapon? Erre is Dallos Ferenc vállalkozó válaszolt:

Püspök Úr annyira elhivatott ebben a témában, hogy vannak kedvenc gasztronómiai tételei, amelyek mindenképp a kínálat részét fogják képezni. Nem a Tiszára és a paprikára épül itt semmi, mint délvidéki konyhára, hanem inkább az Adria kincsei lesznek megtalálhatók, és azoknak a népeknek a konyhái kerülnek bemutatásra, akik ott élnek. Olyan montenegrói sör lesz például, ami eddig még sehol az országban. Valamint, Püspök Úr kikötötte, mindig legyen friss hal az Adriáról.

Máté-Tóth András vallástörténész a delmagyar.hu oldalon a következőket nyilatkozta:

A vallási és a vendéglátási tevékenységet össze lehet hangolni. Jézus, akit a templomban imádnak és hirdetnek, kiűzte a templomból a kufárokat. Keresztény vallási épülethez talán egy szegénykonyha jobban illik, mint egy luxusétterem…

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szolnoki András szerint:

    Kíváncsi vagyok, kuplerájt mikor nyitnak már….

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top