+ Képzőművészet

Félmeztelen Mona Lisa, szeretkező óriásrobot és más finomságok a párizsi erotika-árverésen

A párizsi Pigalle negyed szívében 1998 óta működő magánmúzeum anyaga került kalapács alá.

Nagy érdeklődés mellett, a becsült érték háromszorosáért árverezték el a párizsi Erotikamúzeum kiállítási tárgyait.

A párizsi Pigalle negyed szívében 1998 óta működő magánmúzeum végleg bezárt, mert a helyiség bérlője nem újította meg a bérleti szerződést, az intézmény működtetői pedig nem találtak más alkalmas helyszínt.

Az árverésen a Musée de l’Erotisme több mint 2000 kiállítási tárgyát adták el a várt bevétel háromszorosáért, 450 ezer euróért. A helyszínen 500 érdeklődő gyűlt össze, további 500 online kapcsolódott be a licitekbe – közölte a Cornette de Saint Cyr aukciósház.

Az aukción pajzán témájú festményeket, grafikákat, fotókat, szobrokat és főleg nemi szerveket ábrázoló tárgyakat bocsátottak áruba.

Az árverés fénypontjának számító modern acélszobrot, Rodolfo Boccacio monumentális művét, amely egy robottal szeretkező nőt ábrázol, 38 160 eurós áron ütötték le a várt 7-8 ezer euró helyett.

ero1

A becsült 2–3000 euró helyett 20 608 euróért kelt el Salvador Dalí egy alkotása, a festő egy 1954-es vásznának domborműves változata, amely a Fiatal Szűz önszodómiát hajt végre saját szüzességének szarvai által címet viseli.

ero2

A vártnál több mint tízszer drágábban, 13,5 ezer euróért talált gazdára Alex Varenne Mona Lisa mellei című festménye, amelyen a félmeztelennek elképzelt Gioconda látható.

ero3

A becsültnél jóval magasabb áron adták el a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni 2015. januári terrortámadásban meggyilkolt karikaturista, Georges Wolinski több erotikus rajzát, közülük az egyiket 11 592 eurós rekordáron.

„Sokan jöttek el abban a reményben, hogy megszerezhetnek egy emléket ebből a feledhetetlen múzeumból” – kommentálta az eredményt az árverése becsüse, Bertrand Cornette de Saint Cyr.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top