+ Fotó

A legszebb magyar természetfotók a vízről

A 26 hazai természetfotós stílusa és indíttatása különböző. Sokszínűek és változatosak – éppúgy, mint ennek a tárlatnak a témája, a víz. Ezért a képeiket sem rendeztem keretek közé, szorítottam fejezetekbe. Úgy válogattam őket, hogy szabad párbeszéd alakulhasson ki a művek közöt – meséli a kiállítás kurátora.

Megnyílt a legszebb magyar természetfotókat felvonultató, 41 képből álló kerítés kiállítás a Várkert Bazárban. A 26 hazai természetfotós művein keresztül sokszínű módon és stílusban köszön vissza a tárlat témája, a víz.

A hazai természetfotózás ismert és elismert az egész világon, hiszen nincs olyan világszínvonalú megmérettetés, ahol a díjazottak között ne bukkanna fel egy-egy magyar név. A kemény munka, a kitartás, a kreatív megközelítés és az egyedi látásmód meghozza az eredményét. Nincs szó, nincs gondolat, amely kifejezőbb lenne egy-egy elkapott pillanatnál.

budapest-water-summit-viz-k

Ez volt a célja a Mai Manó Ház csapatának és a velük szorosan együttműködő Radisics Milánnak, aki elismert természetfotós, a kerítés kiállítás kurátora és szerkesztője.

A 26 hazai természetfotós stílusa és indíttatása különböző. Sokszínűek és változatosak – éppúgy, mint ennek a tárlatnak a témája, a víz. Ezért a képeiket sem rendeztem keretek közé, szorítottam fejezetekbe. Úgy válogattam őket, hogy szabad párbeszéd alakulhasson ki a művek között. 41 fotográfia: beszélgessen csak egy harmatcsepp a tengerrel, a jég a párával, belvíz az óceánnal, molnárka a cápával, a tenger mélye a magas heggyel, hazai táj a külföldivel, lila csepp a zölddel, sarkvidéki jég a trópusi záporral, érintetlen zug az urbánnal. Kicsi a naggyal, digitális az analóggal, összefüggő az összefüggéstelennel, hogy két kép láttán kialakuljon egy harmadik is a szemlélő gondolataiban. Beszélgessünk csak a vízről, mutassuk meg, ami olykor láthatatlan. Minél többen, minél többet. Ezáltal talán beleég a retinákba, és messzebbre eljut a végső üzenet is: tiszteljük, csodáljuk és szeressük kék bolygónkat

– mondta Radisics Milán a tárlat kialakítása kapcsán.

budapest-water-summit-viz-k

A kerítés kiállítás tematikáját a november 28-30 között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 inspirálta, amelynek mottója „A víz összeköt”. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Várkert hátsó sétányán 2017. január 2-ig.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top