+ Film

Jön a Piszkos Fred rajzfilmen

Az akcióvígjátéknak ígérkező film az 1930-as években, nem sokkal a nagy gazdasági világválság után játszódik, amikor elég sok minden megtörténhetett és meg is történt.

A film látványterveit Cserkuti Dávid és Garisa H. Zsolt készíti. Garisa  évek óta újítja fel az 1960-as és 1970-es években Korcsmáros Pál által rajzolt Rejtő-képregényeket. Piszkos Fred közbelép című rajzfilmet 2018 decemberében tervezik bemutatni, rendezője Varsányi Ferenc  – írja a Dot & Line blog.

Az alkotók még 2014-ben adták be a Filmalaphoz a Piszkos Fred közbelép terveit, és eleinte úgy volt, hogy már 2017-re elkészül a film, de végül a gyártás lesz csak 2017-ben (karakter- és helyszíntervek, storyboard, animatik, stb.), az utómunkákat pedig 2018-ban kezdik.

Az akcióvígjátéknak ígérkező film az 1930-as években, nem sokkal a nagy gazdasági világválság után játszódik, amikor elég sok minden megtörténhetett és meg is történt.


A rajzfilm szinopszisa:

A mindmáig töretlen népszerűségnek örvendő Rejtő Jenő (P.Howard) egyik legsikeresebb regénye alapján készülő egész estés animációs film. A fergeteges humorú, sodró lendületű történet a nyüzsgő San Franciscóból indulva, a Csendes-Óceánon át, távoli, egzotikus szigetekig repít el minket. A cselekmény nem sokkal a nagy gazdasági világválság után kezdődik, egy olyan korszakban, amikor bármi megtörténhetett, és meg is történt…

A kemény ökle és széles mosolya miatt méltán (al)világhírű Fülig Jimmy, a tapasztalt, bár kissé naiv tengerész, tagja lesz egy expedíciónak, amit a léha életet élő ifjú milliárdos, Mr. Theo szervez. De már az indulás sem zökkenőmentes: váratlanul felbukkan a rettegett Piszkos Fred (aki mindig kavarja), hogy a remélt vérdíj fejében nyomára akadjon egy Quebra nevű mexikói gengszternek, és az sem zavarja, ha ehhez az expedíciót vagy annak résztvevőit kell is feláldoznia. A Quebra elől menekülő gyönyörű Manuéla megjelenésével aztán Theo sorsa is megpecsételődik.


 

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Attila Nagy szerint:

    Már alig várom! 😀

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top