+ Irodalom

Rajtaütött a rendőrség az illegális gyémántkereskedőkön

Párizsban a Rue Lafayett egyik kávéházában, pontban 12-kor találkoztak az illegális gyémántkereskedők. A rendőrség fülest kapott, és rajtaütött a társaságon. A kereskedők ijedten nyelték, dugdosták intim helyekre a gyémántokat…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1926 – a képe Párizs karácsonykor az 1920-as években

április, Fülöp-szigetek – Az orvos a reggeli kávéját itta, miközben az ablak rejtekéből bámulta a háza előtt kígyózó sort. Meddig fogod ezt bírni, kérdezte a felesége, aki egyben az asszisztense is volt, hétezer emberre jut egy orvos. Nem tudom, válaszolt a férfi, de nem szeretném lerontani a statisztikát. Ezt hogy érted, kérdezte az asszony. Az orvos nem válaszolt, egy lyukas zsebkendővel letörölte bajszáról a kávéhabot.

április, Németország – Egy kasseli családi ház könyvtárszobájába éppen csak beszűrődött a hajnali derengés. A polcokon ötszáz kötet pihent, mind különböző fából készült. Fa volt a borítójuk, falapokból álltak az oldalak, s rajtuk az írások azokról a fákról szóltak, amelyekből készültek. A nap felkelt, körbejárta a szobát, s mert aznap senki nem nyitott be, nyugodtan alábukott.

április, Franciaország – Párizsban a Rue Lafayett egyik kávéházában, pontban 12-kor találkoztak az illegális gyémántkereskedők. A rendőrség fülest kapott, és rajtaütött a társaságon. A kereskedők ijedten nyelték, dugdosták intim helyekre a gyémántokat, a rendőrség még így is fél millió frank értékű gyémántot talált a pamlag alatt. És egy pár elegáns bőrcipőt. Az egyik őrmesternek passzolt a lábára.

május, Új-Guinea – A bennszülött férfi egy teniszütőhöz hasonló tárgyat készített hajlékony bambusznádból, majd a legsűrűbb bozótos közepében a földbe szúrta. Előmászott a pók, sűrű hálót font bele. Másnap a férfi kipöckölte a pókot, a feszes hálóba csalétket helyezett, s a lagúnában zsákszámra fogta az apróhalat.

május, Németország – Egy koplalóművész a Waldenburgban fölállított üvegkalitkában 25 napra záratta el magát. A nézők csőstül jöttek, nem láttak még ilyen mutatványt. A produkció végeztével, mikor orvosi vizsgálatra vitték a művészt, hirtelen elájult. Akkor tudta meg, hogy amíg ő éjt nappallá téve koplalt, az impresszáriója elköltötte a bevételt.

május, Ausztrália – Az asszony és a férje elutazott a Buffalo-hegységbe, ahol szobát béreltek, hogy megtekintsék a híres-nevezetes ausztrál őrszemet. Mikor az asszony meglátta, a szájához kapott, és elsikoltotta magát. Hogyan lehetséges az, hogy egy 20 méter átmérőjű gránittömb a csúcsán állva inog és imbolyog, és nem dől el. Fogalmam sincs, mondta a férje, de nem hasonlít a házassághoz. Ott elég egyszer meginogni…

június, Irán – Teheránban egy pénzügyi ügynök gondolt egyet, s mert hivatali pénzek elsikkasztásával vádolták, közvetlen közelről agyonlőtte a pénzügyi államtitkárt. Aztán gondolt még egyet, nem lesz ez így jó, és saját magát is agyonlőtte, és így már két hulla hevert a kövezeten. Langyos vérük apró patakokban csorgott egymásba.

június, Japán – Mióta bevezették, mondta egy tokiói orvos a barátjának, hogy nem a betegek, hanem az egészséges pacienseim után kapom a fizetésemet, sokkal jobban élvezem a munkámat. Igen, csodálkozott a barátja, pedig jócskán lefogytál. Tudod, válaszolta az orvos, úgy izgulok értük. Ha jön egy járvány, hiába dolgozok reggeltől estig, tönkre megyek.

június, Olaszország – A ferrarai repülőtéren magasba emelkedett egy repülőgép. Még csak 30 méter magasan járt, mikor motorhiba miatt lezuhant. Mind az öt utasa életveszélyes sérülést szenvedett, pedig az irányítótoronyban már fogadásokat kötöttek, hogy hány halottja lesz a katasztrófának.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top