+ Életmód

Fele sem tréfa: lesújtanak a horrorbohóc-támadások elkövetőire

Néha a bohóc jár rosszul: Berlinben a napokban egy megtámadott késsel megszúrta bohócjelmezes támadóját.

Németországban a hatóságok következetesen és a zéró tolerancia elve alapján lépnek fel a bohócjelmezes zaklatók, azaz a horrorbohócok ellen – ígérte egy pénteki nyilatkozatában a német szövetségi belügyminiszter.

Thomas de Maizire hangsúlyozta, hogy a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő Halloween-ünnep (október 31.) „ártatlan szokásaihoz”.
Az Egyesült Államokból eredeztetett horrorbohóc jelenség az utóbbi hetekben terjedt el Németországban. A rémületet keltő „gonosz bohóc” álarcot viselő ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, gyakran késsel, baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel felfegyverkezve ijesztgetik őket.

A szövetségi belügyminiszter a Freie Presse című lap hírportálján ismertetett nyilatkozatában felszólította a lassan szinte tömegessé váló zaklatások áldozatait, hogy tegyenek feljelentést. A rendőrség így azonnal nyomozást indíthat, és a bíróságok remélhetőleg gyorsan ítéletet hoznak – mondta Thomas de Maiziere, kiemelve, hogy az erélyes fellépésre azért is szükség van, hogy ne kövessék még többen a horrorbohócok példáját.

A horrorbohócok durván visszaélnek a bohócok művészetével, amelynek lényege a közönség megnevettetése. Annak pedig „már a fele sem tréfa”, ha láncfűrésszel vagy késsel ijesztgetnek embereket, és az a leginkább visszataszító, amikor a halálra rémített emberekről videofelvételt készítenek és felrakják az internetre – mondta a német belügyminiszter.

A rendőrséghez országszerte legkevesebb 370 bejelentés érkezett horrorbohóc-támadásról október eleje óta. Az esetek többsége – mintegy 200 támadás – Észak-Rajna-Vesztfália tartományban történt. Több esetben sérülés is történt, például Berlinben a napokban egy áldozat késsel megszúrta bohócjelmezes támadóját, aki súlyos állapotban kórházba került.
Több áruházlánc kivonta a forgalomból a gonosz bohóc álarcokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top