+ művészet & politika

Eminem rendesen beszólt az átkozott Donald Trumpnak

A hírhedten szabad szájú rapper Twitterén tette közzé készülő új lemezéről a Campaign Speech (Kampánybeszéd) című számot.

Beszólt Donald Tump amerikai republikánus elnökjelöltnek és támogatóinak Eminem. A hírhedten szabad szájú rapper Twitterén tette közzé készülő új lemezéről a Campaign Speech (Kampánybeszéd) című számot.

Ne aggódjatok, dolgozom egy albumon, addig is itt van valami

– írta tweetjében Eminem, és a lemez előzeteseként belinkelt egy csaknem nyolcperces felvételt.

A rapper többek között átkozott jelöltnek, zavarosnak nevezi friss dalában Donald Trumpot, aki

azt gondolja magáról, semmire sem kell válaszolnia senkinek.

Csütörtöki cikkében a Rolling Stone magazin kiemelte, hogy Eminem Donald Trump számos követőjét, támogatóját sem kímélte „kampánybeszédében”.

Chuck Norris színészt a stegosaurus/thesaurus (utóbbi lexikont jelent) rímpárral semmisíti meg, megkérdőjeleződik Robin Thicke énekes férfiassága, de nagy pofont kap Edward Norton filmszár is, aki Eminem szerint egy emelkedő legendából változott át hátrányára, utalva például Norton ecuadori találkozására az ottani, populistának tartott vezetéssel.

Eminem szövegét a Trumpot pártoló oldal sem hagyta szó nélkül. David Duke, a rasszista Ku Klux Klan korábbi vezetője – szintén a Twitteren – menedzsere, Paul Rosenberg, és lemezkiadója, Jimmy Iovine bábjának nevezte Eminemet, és az interneten a zsidókkal kapcsolatban használatos antiszemita jelölést, a három zárójelet használta bejegyzésében.

Mint a Rolling Stone írta, a Mother Jones című progresszív amerikai magazin még augusztusban felhívta a figyelmet arra, hogy Trump és Eminem nem mindig voltak ellenségek. 2004-ben Eminem partyt rendezett Encore című lemeze megjelenése és Shade 45 elnevezésű rádiócsatornája beindulása alkalmából, és a rendezvényen váratlanul megjelent Trump, aki magasztalta Eminemet.

Eminem legutóbbi albuma, a The Marshall Mathers LP 2 2013-ban jelent meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top