+ Film

Életfogytos online drogbáró sztoriján dolgoznak a Coen fivérek

A forgatókönyv megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Az Oscar-díjas Coen-testvérek dolgoznak a Fox új thrillerének forgatókönyvén. Joel és Ethan Coen a Fox stúdió Dark Web című thrillerjének forgatókönyvét írja.

A véres kezű drogbáróról szóló film ötletét Joshuah Bearman Wired magazinban megjelent kétrészes cikke adta. A projekt 2013-ban indult, akkor a bestselleríró Dennis Lehane kapott megbízást a forgatókönyv megírására.

A thriller eredetileg a The Silk Road címet kapta, jelenleg azonban Dark Web címen fut. Az igaz történeten alapuló film a 29 éves Ross William Ulbrichtról szól, aki online drogkereskedő-hálózatot épít ki, és miközben Silk Road elnevezésű bűnszervezete megerősödik, rettegett drogbáró válik belőle.

A legutóbb az Ave, Caesar! című filmmel jelentkező Coen-fivérek a Nem vénnek való vidék és a Fargo című thrillerjükért kaptak forgatókönyvírói Oscar-díjat.

A Coenek azonban nem csak saját filmjeik forgatókönyvét írják, más rendezőkkel is együttműködnek. Egyebek mellett Angelina Jolie Rendíthetetlen és Steven Spielberg Kémek hídja című filmjének forgatókönyvén is dolgoztak és ők jegyzik George Clooney ötvenes években játszódó Suburbicon című filmjének szkriptjét is. A Clooney rendezésében, Matt Damon, Oscar Isaac és Josh Brolin szereplésével készülő produkció jövőre kerül a mozikba.


Ross William Ulbricht alapította 2011-ben a Silk Road nevű online kereskedést, ahol a felhasználók teljesen anonim módon adhattak és vehettek dolgokat, leginkább illegális kábítószereket. Más szolgáltatásokat is lehetett vásárolni a rendszeren keresztül, például bérgyilkosságot, gyerekpornót és fegyvereket. Ulbricht „Dread Pirate Roberts” néven vezette a Silk Roadot, és dollármilliókat keresett vele.

A férfit 2013 októberében kapták el. A tárgyaláson azt elismerte, hogy ő alapította az oldalt, de azt mondta, hogy az üzemeltetést másra bízta, így ő nem vonható felelősségre azért, ami ott történt. Az esküdtszék nem hitt neki, és drogkereskedelem, összeesküvés, bűnszervezet működtetése és más vádpontokban bűnösnek találták2015. május 29-én életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 31 éves informatikust.


 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top