+ Irodalom

Furcsa bankrablás történt Spanyolországban

Az egyik banki alkalmazott azt állította, hogy négyen voltak, a másik azt, hogy öten, a harmadik, amelyik a földön feküdt, csak három rablót látott. A nyomozó ekkor elgondolkodott…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1923.

július, Ausztria – Egy család a vorarlbergi erdőket járta. Délben kis tüzet gyújtottak, hogy megmelegítsék rajta az ebédet. Ebéd után először a feleség indult el a gyerekekkel, addig a férfi gondosan levizelte az üszkösödő parazsat. Este fáradtan tértek haza, a gyerekeket nem kellett ringatni. Másnap jött a hír, hogy a vorarlbergi erdő több kilométeres sávban leégett. A férfi széttárta a karját. Hidd el, szívem, egész úton arra a locsolásra tartogattam.

július, Belgium – Én nem tudom, hogyan gondolkodnak ezek a kamarában, de csak 86-an szavazták meg 76 ellenében, hogy egy évre szállítsák le a gyalogsági szolgálati időt. Az a lényeg, hogy megszavazták, nem? Ejnye, asszony, a fontos dolgokban ennél jobban egyet kell érteni. Mi lenne a házasságunkkal, ha csak akkor bújnánk ágyba, amikor mindketten akarjuk?

július, Spanyolország – Valencia polgári kormányzója úgy gondolta, ideje megmutatnia, nem csak a kormányzáshoz ért, ki mer állni a bikával szemben is. A segítők fokozottan vigyáztak a férfira, végül a teljesen kifáradt állatnak megadhatta a kegyelemdöfést. A hír gyorsan szárnyra kelt, s alig, hogy kipihente a küzdelmeket, ő is megkapta a kegyelemdöfést. A spanyol kormány hősies tettéért visszahívta a kormányzóságból.

augusztus, India – Néhány ezer felfegyverzett felkelő összetűzött a kormánycsapatokkal. A rövid vérengzés után ötszáz felkelőt elfogtak, másik részük meghalt, a csapat harmadik része pedig elmenekült. A fegyvereket összegyűjtötték, a halottakat eltemették, és másnap úgy folyt az élet, mintha mi sem történt volna. Milyen igazság az, gondolkodott másnap egy túlélő, amit nem lehet győzelemre vinni?

augusztus, Hollandia–Északi-tenger–Svédország – Rotterdam és Göteborg között repülőversenyt rendeztek, melyen harcedzett pilóták is versenybe szálltak. A nagy csatát a svéd Sanderberg nyerte. A verseny folyamán egy német vízi repülőgép lezuhant, elsüllyedt, utasai vízbe fulladtak; egy svéd gép ripityára tört, kigyulladt, a két pilóta bennégett. A díjátadáson megemlékeztek róluk is, akik túlélve a háborút, itt veszítették el életüket.

augusztus, Norvégia – A statisztikák azt mutatták, hogy az utóbbi időben megnőtt az alkoholfogyasztás. Hát, az lehetséges, mondta az egyik kocsmáros, az utóbbi időben nagyon jó a hangulat, főleg most, hogy már nem csak férfiak járnak be piálni, de némelyik még az asszonyt is magával hozza.

szeptember, Németország – Egy drezdai férfi sokat betegeskedett, csak ritkán mozdult ki hazulról. A felesége látta el mindennel, és tudta, javulás nem várható. Egy reggel aztán mégis felpattant a férfi, látni akarta a szülőfaluját. Kiballagott az állomásra, és kért egy jegyet. Tessék, mondta a pénztáros, kétmillió márka lesz. Micsoda, mennyi, kiáltott a férfi, és összeesett.

szeptember, Brazília – Ha beindul, én akarok lenni az első utas a Rio de Janeiro és Lisszabon közti léghajójáraton. Tőlem mehetsz, de nem félsz, kérdezte az asszony. És egyáltalán mit akarsz te Lisszabonban csinálni. A férfi nem válaszolt. Az asszony megmarkolta a férfi állát, és fölemelte a fejét. Fogadjunk, hogy paráználkodni fogsz. A férfi meg akarta rázni a fejét, hogy nem, de az asszony nem engedte.

szeptember, Spanyolország – Álarcos rablók fosztották ki Tarrasa bankját. Az egyik banki alkalmazott azt állította, hogy négyen voltak, a másik azt, hogy öten, a harmadik, amelyik a földön feküdt, csak három rablót látott. A nyomozó ekkor elgondolkodott. Kérem, kérdezte az alkalmazottakat, esetleg van-e önök között valaki, aki a rablás ideje alatt egyetlen rablót sem látott?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top